شرایط نگهداری عسل طبیعی چگونه است؟
عسل طبیعی یکی از شیرین کنندههای خوش طعم و خوش عطر است که از قرنها پیش در کنار انسان بوده و کاربردهای بسیاری دارد .
این مایع کهربایی رنگ ، طول عمر بالایی داشته و میتواند تا سالها باقی بماند .
اما شرایط نگهداری عسل طبیعی روی این طول عمر اثرگذار است .
در ادامه همراه باشید تا شرایط نگهداری عسل طبیعی را بررسی کنیم .
شرایط نگهداری عسل طبیعی چگونه است؟
نکاتی برای خرید عسل طبیعی
بهترین نوع عسلی ، عسلی است که ناخالصی نداشته و کاملا طبیعی و ارگانیک تهیه شود .
در ابتدا برای خرید یک عسل طبیعی و باکیفیت باید به مواد موجود در عسل توجه کنید .
عسلی که در آن شربت ذرت یا ملاس و شکر استفاده شده تا شیرینتر شود ، عسل تقلبی می باشد .
بعضی افراد معتقدند که عسل طبیعی باید سفت و چسبناک باشد ، اما این باور نادرست است .
یک عسل باکیفیت میتواند هم غلیظ و سفت و هم روان و شل باشد .
غلظت عسل کاملا به نوع گیاه و منطقه جغرافیایی وابسته است .
بهطورکلی عسل ارگانیک و طبیعی تنها به معنای استفاده نکردن از شکر در تغذیه زنبور نیست ،
بلکه باید در تولید آن استانداردهای خاصی رعایت شود .
برای مثال هیچ نوع ماده سمی یا شیمیایی ، آفتکشها ، داروها و آنتی بیوتیکها نباید در مراحل تولید عسل استفاده شود .
کندوی عسل ، شان و موم هم باید کاملا طبیعی ، سالم ، فاقد مواد آلاینده و شیمیایی باشند و حتی پلاستیکی بناشند .
چرا که عسل به دلیل اسیدی بودن، مواد شیمیایی را در خود حل میکند .
بنابراین ، ظروف نگهداری عسل هم باید شیشهای ، تمیز و فاقد هرگونه آلودگی باشند .
تشخیص درست و دقیق کیفیت یک عسل طبیعی و ارگانیک ، تنها توسط متخصصان و در آزمایشگاههای ارزیابی کیفی عسل امکانپذیر است .
بنابراین توجه به علائم استاندارد و درجه کیفی عسل طبیعی در هنگام خرید میتواند برای شما معیار مناسبی باشد .
شرایط نگهداری عسل طبیعی در خانه
بهطورکلی عسل را باید در یک محیط خنک ، به دور از نور خورشید و در یک ظرف سربسته محکم نگه دارید .
۱. ظرف نگهداری عسل
توصیه میشود که عسل را در همان ظرف اصلیاش حفظ کنید ، درصورت تمایل برای جابهجایی ، حتما از ظروف شیشهای استفاده کنید .
به هیچ عنوان عسل را با ظرف فلزی نگهداری نکنید ، چرا که فلز باعث اکسیده شدن عسل میشود .
۲. گذاشتن عسل در یخچال
نیازی به گذاشتن عسل در یخچال نیست .
درحقیقت بهتر است که عسل را در یخچال نگذارید ، چرا که دمای خنک آن میتواند باعث رس بستن عسل شود
و برای مصرف آن دچار مشکل خواهید شد .
۳. بهترین دما برای نگهداری عسل
بهترین دما برای نگهداری عسل ، دمای معمولی اتاق است .
قرار دادن عسل در مقابل گرما و ورود رطوبت به داخل آن ، یکی از مضرترین کارها برای نگهداری عسل است .
اگر خانه شما معمولا گرم است ، خنکترین مکان را برای نگهداری عسل انتخاب کنید .
مکان عسل باید از اجاق گاز ، وسایل گرمایشی و نور خورشید به دور باشد .
برای جلوگیری از وارد شدن رطوبت به داخل عسل، از ظرفی استفاده کنید که درب آن محکم بسته شود .
همچنین برای برداشتن عسل همیشه از یک قاشق خشک استفاده کنید .
مقدار کمی آب در عسل ، میتواند باعث تخمیر و درنتیجه کاهش تازگی عسل شود .
۴. ماندگاری عسل
عسل یکی از انواع مواد غذایی طبیعی است که ماندگاری فوقالعاده طولانی دارد .
اگر بتوانید عسل را درست نگهداری کنید ، ماندگاری آن بسیار طولانی خواهد بود .
معمولا تولیدکنندگان برای عسل دو سال تاریخ مصرف در نظر میگیرند ،
اما عسل میتواند تا سالها و حتی قرنها ماندگاری داشته باشد .
درحقیقت ماندگاری عسل به شیوه نگهداری آن بستگی دارد .
در هر صورت شرایط نگهداری آن روی طول عمر آن تاثیرگذار است .
در طول زمان ممکن است که به خاطر تغییرات شیمایی و شرایط بد نگهداری ، عسل عطر و طعم خود را از دست بدهد .
چرا عسل شکرک میزند ؟
عسلی که شکرک میزند تقلبی است .
رس بستن یا بلوری شدن ، در زبان عامه مردم به اشتباه به شکرک زدن معروف شده ، درحقیقت از ویژگیهای عسل طبیعی است .
رس بستن عسل نشانه زنده و سالم بودن آنزیمها در عسل است .
عسل هرچه باکیفیتتر باشد زودتر رس میبندد .
عسل طبیعی حتما رس میکند .
عسل تقلبی هم شکرک می زند .
اما اگر عسلی رس نکرد یعنی حتما تقلبی است .
زمان رس کردن عسل بستگی به رطوبت عسل ، دمای محیط و میزان گلوکز عسل دارد .
منبع https://www.thespruceeats.com/how-to-store-honey-1807772