شرایط نگهداری عسل طبیعی چگونه است؟

شرایط نگهداری عسل در خانه

شرایط نگهداری عسل طبیعی چگونه است؟

عسل طبیعی یکی از شیرین کننده‌های خوش طعم و خوش عطر است که از قرن‌ها پیش در کنار انسان بوده و کاربردهای بسیاری دارد .

این مایع کهربایی رنگ ، طول عمر بالایی داشته و می‌تواند تا سال‌ها باقی بماند .

اما شرایط نگهداری عسل طبیعی روی این طول عمر اثرگذار است .

در ادامه همراه باشید تا شرایط نگهداری عسل طبیعی را بررسی کنیم .

شرایط نگهداری عسل طبیعی چگونه است؟

نکاتی برای خرید عسل طبیعی

بهترین نوع عسلی ، عسلی است که ناخالصی نداشته و کاملا طبیعی و ارگانیک تهیه شود .

در ابتدا برای خرید یک عسل طبیعی و باکیفیت باید به مواد موجود در عسل توجه کنید .

عسلی که در آن شربت ذرت یا ملاس و شکر استفاده شده تا شیرین‌تر شود ، عسل تقلبی می باشد  .

بعضی افراد معتقدند که عسل طبیعی باید سفت و چسبناک باشد ، اما این باور نادرست است .

یک عسل باکیفیت می‌تواند هم غلیظ و سفت و هم روان و شل باشد .

غلظت عسل کاملا به نوع گیاه و منطقه جغرافیایی وابسته است .

به‌طورکلی عسل ارگانیک و طبیعی تنها به معنای استفاده نکردن از شکر در تغذیه زنبور نیست ،

بلکه باید در تولید آن استانداردهای خاصی رعایت شود .

برای مثال هیچ نوع ماده سمی یا شیمیایی ، آفت‌کش‌ها ، داروها و آنتی بیوتیک‌ها نباید در مراحل تولید عسل استفاده شود .

کندوی عسل ، شان و موم هم باید کاملا طبیعی ، سالم ، فاقد مواد آلاینده و شیمیایی باشند  و حتی پلاستیکی بناشند .

چرا که عسل به دلیل اسیدی بودن، مواد شیمیایی را در خود حل می‌کند .

بنابراین ، ظروف نگهداری عسل هم باید شیشه‌ای ، تمیز و فاقد هرگونه آلودگی باشند .

تشخیص درست و دقیق کیفیت یک عسل طبیعی و ارگانیک ، تنها توسط متخصصان و در آزمایشگاه‌های ارزیابی کیفی عسل امکان‌پذیر است .

بنابراین توجه به علائم استاندارد و درجه کیفی عسل طبیعی در هنگام خرید می‌تواند برای شما معیار مناسبی باشد .

شرایط نگهداری عسل طبیعی در خانه

به‌طورکلی عسل را باید در یک محیط خنک ، به دور از نور خورشید و در یک ظرف سربسته محکم نگه دارید .

۱. ظرف نگهداری عسل

توصیه می‌شود که عسل را در همان ظرف اصلی‌اش حفظ کنید ، درصورت تمایل برای جابه‌جایی ، حتما از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید .

به هیچ عنوان عسل را با ظرف فلزی نگهداری نکنید ، چرا که فلز باعث اکسیده شدن عسل می‌شود .

۲. گذاشتن عسل در یخچال

نیازی به گذاشتن عسل در یخچال نیست .

درحقیقت بهتر است که عسل را در یخچال نگذارید ، چرا که دمای خنک آن می‌تواند باعث رس بستن  عسل شود

و برای مصرف آن دچار مشکل خواهید شد .

۳. بهترین دما برای نگهداری عسل

بهترین دما برای نگهداری عسل ، دمای معمولی اتاق است .

قرار دادن عسل در مقابل گرما و ورود رطوبت به داخل آن ، یکی از مضرترین کارها برای نگهداری عسل است .

اگر خانه شما معمولا گرم است ، خنک‌ترین مکان را برای نگهداری عسل انتخاب کنید .

مکان عسل باید از اجاق گاز ، وسایل گرمایشی و نور خورشید به دور باشد .

برای جلوگیری از وارد شدن رطوبت به داخل عسل،  از ظرفی استفاده کنید که درب آن محکم بسته شود .

همچنین برای برداشتن عسل همیشه از یک  قاشق خشک استفاده کنید .

مقدار کمی آب در عسل ، می‌تواند باعث تخمیر و درنتیجه کاهش تازگی عسل شود .

۴. ماندگاری عسل

عسل یکی از انواع مواد غذایی طبیعی است که ماندگاری فوق‌العاده طولانی دارد .

اگر بتوانید عسل را درست نگهداری کنید ، ماندگاری آن بسیار طولانی خواهد بود .

معمولا تولیدکنندگان برای عسل دو سال تاریخ مصرف در نظر می‌گیرند ،

اما عسل می‌تواند تا سال‌ها و حتی قرن‌ها ماندگاری داشته باشد .

درحقیقت ماندگاری عسل به شیوه نگهداری آن بستگی دارد .

در هر صورت شرایط نگهداری آن روی طول عمر آن تاثیرگذار است .

در طول زمان ممکن است که به خاطر تغییرات شیمایی و شرایط بد نگهداری ، عسل عطر و طعم خود را از دست بدهد .

چرا عسل شکرک می‌زند ؟

عسلی که شکرک میزند تقلبی است .

رس بستن  یا بلوری شدن ، در زبان عامه مردم به اشتباه به شکرک زدن معروف شده ،‌ درحقیقت از ویژگی‌های عسل طبیعی است .

رس بستن عسل نشانه زنده و سالم بودن آنزیم‌ها در عسل است .

عسل هرچه باکیفیت‌تر باشد زودتر رس میبندد .

عسل طبیعی حتما رس می‌کند .

عسل تقلبی هم شکرک می زند .

اما اگر عسلی رس نکرد یعنی حتما تقلبی است .

زمان رس کردن عسل بستگی به رطوبت عسل ، دمای محیط و میزان گلوکز عسل دارد .

منبع    https://www.thespruceeats.com/how-to-store-honey-1807772

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *