تفاوت عسل ارگانیک و عسل خام

تفاوت عسل ارگانیک و عسل خام

تفاوت عسل ارگانیک و عسل خام

عسل یک مایع غلیظ و شیرین است که توسط زنبورهای عسل از شهد گل‌ها تهیه می‌شود .

این ماده خوراکی طبیعی که طعم و رایحه‌ای دلچسب دارد در تهیه غذاها ، شیرینی‌ها و شربت‌ها بسیاری مصرف می‌شود .

عسل همچنین فواید و خواص درمانی زیادی دارد و از گذشته برای محافظت از پوست و درمان

بیماری‌های بسیاری مثل سرفه ، گلودرد و بیماری‌های قلبی از عسل استفاده می‌کردند .

اما درحال حاضر در بازار عسل در انواع مختلف خام ، ارگانیک یا طبیعی و صنعتی به فروش می‌رسد .

سوالی که مطرح می‌شود ، این است که تفاوت عسل  خام ، عسل ارگانیک  در چیست و کدام یک بهتر است ؟

در ادامه همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم .

عسل چیست؟

عسل محبو‌‌ب‌ترین شیرین‌کننده طبیعی در جهان است که توسط زنبورهای عسل تهیه می‌شود .

عسل علاوه بر اینکه یک غذای خوشمزه و مقوی است ، مزایای درمانی و سلامتی بسیاری هم دارد

و سابقه‌ای طولانی از کارکرد عسل در طب سنتی در تاریخ ثبت شده است .

عسل سرشار از قند است و به همین دلیل یک شیرین‌کننده طبیعی و سالم بوده و می‌تواند جایگزین شکر شود .

بااین‌حال این خوراکی خوش‌طعم ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از ویتامین‌ها

مثل ویتامین C، ویتامین B2 ، اسیدفولیک و املاح معدنی مثل سدیم، پتاسیم، کلسیم و آهن است .

عسل خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد قارچی دارد و به همین دلیل در درمان

بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی، دستگاه گوارش و عفونت‌ها موثر است .

عسل چگونه تولید می‌شود؟

زنبورهای عسل از شهد گل‌ها تغذیه می‌کنند و این شهدها در عسلدان آن‌ها به صورت موقت ذخیره می‌شود .

زنبورهای جست‌وجوگر شهد گل‌ها را جمع‌آوری کرده و درحالی‌که همچنان به جست‌وجوی گل‌ها ادامه می‌دهند ،

شهد جمع‌آوری شده را با ترشحات غدد بزاقی و هیپوفارنژال خود مخلوط می‌کنند .

این شهدها درون کندو بین زنبورها جابه‌جا شده و پیش از ذخیره شدن درون سلول‌ها ، ترشحات بیشتری به آن‌ها اضافه می‌شود .

از طریق واکنش آنزیم‌ها با شهد جمع‌آوری شده ، ترکیبات مختلفی در عسل ایجاد می‌شود

که ماهیت و کارکرد منحصربه‌فردی به عسل می‌دهند .

وضعیت کربوهیدرات‌های موجود در عسل تا حدی به دلیل همین واکنش‌های آنزیمی است .

یکی از این آنزیم‌ها دیاستاز است که تا زمان برگشتن زنبور عسل به کندو و تخلیه شهد ، این آنزیم در عسلدان زنبور عسل ترشح می‌شود .

دیاستاز تجزیه کننده قند است و شهد جمع‌آوری شده را به عسل تبدیل می‌کند .

این آنزیم یکی از فاکتورهای مهم در تشخیص طبیعی بودن عسل است و با توجه به اینکه در بزاق زنبور عسل وجود دارد ،

پس وجود دیاستاز در عسل طبیعی حتمی است .

دیاستاز همان ماده‌ای است که باعث رس بستن عسل طبیعی می‌شود .

انواع عسل کدامند؟

احتمالا شما هم هنگام خرید عسل در فروشگاه‌ها یا به صورت آنلاین

با نام‌های عسل خام ، عسل ارگانیک یا طبیعی مواجه شده‌اید و تشخیص تفاوت آن‌ها برایتان دشوار بوده است .

در بازار عسل‌ها جدا از اینکه بر اساس خواص و نوع شهد گل‌ها طبقه‌بندی می‌شوند ، بر اساس نحوه تولید و نوع فرآوری هم طبقه‌بندی شده

به فروش می‌رسند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم :

1. عسل خام

عسل خام به عنوان بهترین عسل توصیف می‌شود که دقیقا همان عسلی است که در کندوها وجود دارد .

این نوع عسل مستقیما از کندو خارج شده و تنها از یک صافی مانند پارچه عبور داده می‌شود

تا ذرات موم یا زنبورهای عسل مرده از آن جدا شوند و سپس مایع به دست آمده را در قوطی‌ها ریخته و به فروش می‌رسانند .

همچنین به دلیل امکان وجود گرده‌های گل ، ذرات خاک ، حشره‌کش‌ها و آفت‌ها در عسل خام ، مصرف آن می‌تواند

باعث مسمومیت یا واکنش‌های آلرژیک و حساسیت شود .

2. عسل ارگانیک یا طبیعی

بسیاری عسل ارگانیک یا طبیعی را همان عسل خام می‌دانند ، اما عسل ارگانیک با عسل خام متفاوت است .

اما عسل ارگانیک عسلی است که از مزرعه زنبور عسل تهیه می‌شود .

در این مزرعه فرایند تولید زنبور عسل باید کاملا ارگانیک و طبیعی باشد و سازمان غذایی برای آن استانداردهایی را تعریف می‌کند .

یعنی مواد شیمیایی یا سموم دفع آفات که مغایر با استانداردهای تولید عسل ارگانیک است ، در این مزرعه‌ها نباید استفاده شود .

به همین دلیل عسل ارگانیک و طبیعی می‌تواند صاف شود، اما عسل خام به هیچ عنوان نباید صاف شود .

 

منبع

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.