روش جداسازی موم از عسل

روش‌ جداسازی موم از عسل

روش‌ جداسازی موم از عسل

استفاده از موم در مصارف مختلف قدمتی طولانی دارد ؛

رومیان قدیم از موم در کوزه گری ، رنگرزی و نساجی استفاده می‌کردند .

با به کارگیری نخ کتانی و موم زنبور عسل ، اولین شمع‌ها ساخته و برای تولید و تامین روشنایی از آن‌ها استفاده شد .

در ادامه همراه باشید تا درباره موم عسل و روش‌ جداسازی موم از عسل به شما بگوییم .

موم چیست و چه ارزش غذایی دارد ؟

موم ماده‌ای است که زنبورها از آن برای ساخت شان‌هایشان استفاده می‌کنند .

با توجه به تغییرات فصول ، از این شان‌ها برای ذخیره تخم یا عسل استفاده می‌شود .

موم از غدد موم‌سازی که در زیر شکم زنبور عسل قرار دارد تولید می‌شود .

زنبورها از 12 تا 18 روزگی به بعد قادر به تولید موم هستند .

موم به صورت پولک‌های ریزی ترشح می‌شود .

این پولک‌ها بسیار کوچک به ابعاد 3 در1/0 میلی‌متر و به وزن 1 میلی‌گرم هستند ؛

یعنی در حدود 1000 عدد از آن‌ها برای تولید یک گرم موم مورد نیاز است .

ساختمان موم از ترکیب اسیدهای چرب و الکل تشکیل شده است . موم زنبور عسل براي انسان خطری ندارد ؛

اما دستگاه هاضمه انسان نسبت به آن ، عكس‌‌العمل نشان نداده و آن را بدون تغییر دفع می‌کند .

با توجه به این موضوع مصرف موم ارزش غذایی خاصی برای انسان ندارد .

مضرات و فواید موم عسل

با توجه به هضم نشدن موم عسل در بدن ، این ماده فاقد مضرات خاصی برای انسان است ،

اما بهتر است قبل از مصرف موم یا هر محصول دیگری از زنبور عسل ، مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید .

ضمنا استفاده از موم عسل در مقادیر زیاد مضر است .

موم عسل به علت دارا بودن ویتامین A در درمان ترک‌های بدن تاثیر دارد .

از طرفی به علت خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ، در درمان آکنه و عفونت‌های پوستی هم مفید است .

جویدن موم برای پاک کردن راه‌های بینی و حلق توصیه شده است .

در مورد سینوزیت ، تنگی نفس ، احتقان ، سرفه و زکام ، به عنوان دارویی بی‌نظیر شناخته می‌شود و در جلوگیری

از پلاک دندانی و استحکام لثه‌ها هم مفید است . علاوه بر این موضوعات ، استفاده از موم در موارد زیر هم موثر است :

  • بیماری کبد
  • کم کردن کلسترول خون
  • محافظت از ترک خوردن لب‌ها
  • بالا بردن سیستم ایمنی بدن

روش‌ جداسازی موم از عسل

برای جداسازی موم از عسل روش‌های صنعتی فراوانی وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان

جداسازی موم از عسل از در پوش‌ها ، استفاده از تنگ یا پرس موم ، استفاده از ماشین‌های چرخشی و روش حرارتی را نام برد .

از روش‌های خانگی برای جداسازی موم از عسل هم می‌توان به روش بن ماری اشاره کرد

که طی آن موم و عسل در یک صافی ریخته می‌شوند تا عسل از صافی رد شده و از موم تفکیک شود .

در این مورد بعضی‌ها به عسل و موم حرارت می‌دهد تا عسل راحت‌تر از صافی رد شود ،

اما باید به شما بگوییم که حرارت دادن عسل بسیار خطرناک است و به هیچ عنوان برای جداسازی موم از عسل، به آن حرارت ندهید .

عسل مدا عسل طبیعی و ارگانیک با طعمهای فراموش نشدنی

منبع                          https://en.wikipedia.org/wiki/Beeswax  

 

4 thoughts on “روش جداسازی موم از عسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.