فواید مصرف محصولات ارگانیک

فواید مصرف محصولات ارگانیک

فواید مصرف محصولات ارگانیک

 عموما به غذاهایی ارگانیک گفته می‌شود که استفاده از کودهای شیمیایی و یا سم‌ها

در تولید و فرآوری آن‌ها ممنوع شده باشد .

این موضوع باعث می‌شود تا افراد علاقه‌ی بیشتری به این گونه غذاها داشته باشند ؛

چرا که معتقد هستند روش تولید این‌گونه غذاها ، در مقایسه با روش‌های رایج دیگر سالم‌تر است .

این گونه محصولات ، خطرات بهداشتی را برای تولیدکنندگان و همچنین مصرف‌کنندگان

به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌دهند .

علاوه بر این ، نوعی که بارها از نظر علمی ثابت شده این است

که به طور کلی محصولات ارگانیک وضعیت سالم‌تری دارند ؛

به عنوان مثال بر اساس مقاله‌های پژوهشی ارائه شده در سال‌های متمادی ،

مقدار زیادی اسید چرب در شیر‌هایی که در دامداری‌های صنعتی تولید می‌شوند وجود دارد .

همچنین می‌توانیم به سالم‌تر بودن محصولاتی مانند سویا

در مقایسه با سویاهایی که به صورت صنعتی فرآوری شده‌اند نیز اشاره کرد.

در این بین فواید مصرف محصولات ارگانیک پررنگ‌تر می‌شود .

در این مقاله سعی بر این است تا علاوه بر معرفی، به فواید مصرف محصولات ارگانیک نیز اشاره شود .

آیا می‌خواهید بدانید که محصولات صنعتی با عناصر بالایی که در وجود خود دارند ؛

چقدر می‌توانند مضر باشند ؟

این مقاله جذاب را از دست ندهید و با ما همراه باشید .

فواید مصرف محصولات ارگانیک چیست ؟

 عموما به غذاهایی ارگانیک گفته می‌شود که استفاده از کودهای شیمیایی و یا سم‌ها

در تولید و فرآوری آن‌ها ممنوع شده باشد .

این موضوع باعث می‌شود تا افراد علاقه‌ی بیشتری به این گونه غذاها داشته باشند ؛

چرا که معتقد هستند روش تولید این‌گونه غذاها ، در مقایسه با روش‌های رایج دیگر سالم‌تر است .

این گونه محصولات ، خطرات بهداشتی را برای تولیدکنندگان و همچنین مصرف‌کنندگان

به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌دهند .

علاوه بر این ، نوعی که بارها از نظر علمی ثابت شده این است

که به طور کلی محصولات ارگانیک وضعیت سالم‌تری دارند ؛

به عنوان مثال بر اساس مقاله‌های پژوهشی ارائه شده در سال‌های متمادی ، مقدار زیادی اسید چرب

در شیر‌هایی که در دامداری‌های صنعتی تولید می‌شوند وجود دارد .

همچنین می‌توانیم به سالم‌تر بودن محصولاتی مانند سویا در مقایسه با سویاهایی

که به صورت صنعتی فرآوری شده‌اند نیز اشاره کرد .

در این بین فواید مصرف محصولات ارگانیک پررنگ‌تر می‌شود .

در این مقاله سعی بر این است تا علاوه بر معرفی ، به فواید مصرف محصولات ارگانیک نیز اشاره شود .

آیا می‌خواهید بدانید که محصولات صنعتی با عناصر بالایی که در وجود خود دارند چقدر می‌توانند مضر باشند ؟

این مقاله جذاب را از دست ندهید و با ما همراه باشید .

مواد غذایی ارگانیک چیست ؟

غذای ارگانیک به محصولات غذایی می‌گویند که تولید و تهیه آن‌ها ، بدون استفاده

از مواد شیمیایی فرآوری شده می‌باشد و باعث می‌شود

تا استفاده از آفت‌کش‌ها ، کودهای شیمیایی یا مواد نگهدارنده شیمیایی را کمتر کند ؛

در نتیجه ، غذاهای ارگانیک به طور فزاینده‌ای محبوبیت پیدا می‌کنند ،

زیرا غذای ارگانیک در مقایسه با موارد دیگر سالم‌تر هستند و دلیل اصلی افزایش

تقاضا در طی دهه گذشته نیز همین موضوع می‌باشد .

 

 سلامت و محصولات طبیعی

از آن‌جا که غذای ارگانیک تولید یا پردازش نشده و یا با استفاده

از آفت‌کش‌ها یا کودهای شیمیایی فرآوری نشده است ،

حاوی هیچ عنصری از مواد شیمیایی سمی نیست و خطرات سلامتی را بسیار کم می‌کند .

این مورد به نفع کارگران مزرعه ، خانواده‌هایشان و مصرف کنندگان است و با به حداقل رساندن

مواجهه با مواد شیمیایی سمی در مزرعه و در غذا و خاکی که در آن کار و بازی می‌کنند

و هوایی که تنفس می‌کنند یا آبی که می‌نوشند کاهش می‌دهند .

همان‌گونه که می‌دانید ؛ کودکان به ویژه در برابر آفت‌کش‌ها آسیب‌پذیر هستند ؛

بنابراین ارائه محصولات غذایی و فیبری آلی به بازار ، به والدین امکان انتخاب محصولات تولید شده

بدون استفاده از این سموم را می‌دهد .

متوجه فواید مصرف محصولات ارگانیک هستید ؛

استفاده از تکنیک‌های طبیعی مانند کود گیاهی برای بارور کردن زمین و همین طور کنترل بیماری ،

در تولید محصولات غذایی سالم موثر است.

باید در نظر داشت که نه تنها تولید ارگانیک به کاهش خطرات بهداشت عمومی کمک می‌کند ؛

بلکه این مواد غذایی در مقایسه با محصولات کشت شده که به صورت غیر ارگانیک پرورش می‌یابند ؛

غنی‌ از مواد مغذی مثل ویتامین سی ، آهن ، منیزیم و فسفر هستند .

علاوه بر این ، مواد غذایی سالم به معنی افراد سالم و تغذیه بهتر برای زندگی بهتر

برای مردم و حیوانات بسیار مفید است .

مبارزه برای طعم خوب

به طور کلی مدرک معتبری وجود ندارد که با تکیه بر آن بتوان

ثابت هر کدام از محصولات صنعتی یا غیر‌صنعتی از دیگری خوش طعم‌تر هستند ؛

ولی تحقیقات نشان می‌دهد محصولات غیر صنعتی که خشک‌تر هستند ؛

باعث می‌شوند چگالی مزه دهنده‌ها در آن‌ها بیشتر باشد و از مزه‌ی بهتری برخوردار باشند .

در مقابل ، محصولات معمولی یا به عبارتی صنعتی ، به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در فرآوری ،

آن‌ها می‌توانند مزه و عطر خوبی به خود بگیرند .

بنابراین مبارزه بر سر عطر و مزه بهتر بین محصولات ارگانیک و غیر ارگانیک همچنان

ادامه دارد و نمی‌توان انتخاب دقیقی انجام داد ؛

اما نباید فراموش کرد که مواد ارگانیک همچون عسل ارگانیک ،

فواید بسیاری برای بدن دارند و مصرف آن‌ها برای سلامت بدن موثر است .

فواید استفاده از گوشت ارگانیک

تولید گوشت ، تاثیر بسیار زیادی نه تنها روی سلامت ما انسان‌ها بلکه روی محیط ‌زیست دارد .

بنابراین هنگام خوردن گوشت به ارگانیک بودن آن حتما توجه کنید ،

چرا که برای فرآوری این گوشت‌ها حیوانات با مواد شیمیایی و صنعتی

از جمله هورمون‌ها و یا آنتی‌بیوتیک‌ها رشد نمی‌کنند

همچنین در تهیه‌ی غذای این حیوانات از آفت‌کش‌ها استفاده نمی‌شود .

مطلب دیگر اینکه بر اساس گفته‌ی سازمان قلب آمریکا ، مصرف گوشت‌های ارگانیک ،

ریسک دچار شدن به بیماری فشار‌خون ، سکته قلبی و گرفتگی عروق را نسبت

به گوشت‌هایی که به صورت رایج و صنعتی تولید شده‌اند به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌دهد .

از این رو این فرآورده در گروه سلامت‌ترین و مغذی‌ترین محصولات غذایی قرار می‌گیرند

که می‌توانند تاثیر زیادی در بهبود کیفیت زندگی مردم داشته باشند .

عسل ارگانیک و کاهش وزن

همانطور که می‌دانید سطح کلسترول LDL یک فاکتور ریسک بالا برای بیماری‌های قلبی است .

به طور شگفت‌انگیز ، مطالعات متعددی نشان می‌دهند که عسل ممکن است

سطح کلسترول شما را بهبود بخشد ؛

به گونه‌ای باعث کاهش LDL و از سوی دیگر افزایش HDL می‌شود .

همچنین تحقیقات بسیاری نشان داده که مصرف عسل ارگانیک

به جای عسل‌های صنعتی و یا شکر تا حد زیادی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند .

HDL برای بدن انسان مفید بوده و وجود آن در بدن واجب است ؛

مصرف محصولات ارگانیک عسل می‌تواند کمک بسیار زیادی در این زمینه به افراد مختلف کند .

محصولات ارگانیک = فلزات سمی کمتر

این موضوع کاملا واضح است که ما تمام محصولات خود را به طور مستقیم و غیر مستقیم

از خاک دریافت می‌کنیم ؛

همانطور که گفته شد در کشاورزی ارگانیک استفاده از مواد شیمیایی

از جمله سم‌ها و کود شیمیایی به نوعی ممنوع می‌باشد .

بنابراین به این واقعیت می‌رسیم که استفاده‌ی کمتر از مواد شیمیایی برابر است

با مصرف فلزات سمی کمتر همانطور که تحقیقات انجام شده

در این حوزه این موضوع را تایید می‌کند که محصولات ارگانیک 48 % فلزات سمّی کمتری برخوردار هستند .

فواید مصرف محصولات ارگانیک در هر حوزه‌ای دیده می‌شود و نباید آن را فراموش کرد .

باور غلط مردم

بیشتر مردم بر این باور هستند که محصولات ارگانیک دارای مقدار بیشتری مواد مغذی نسبت

به محصولات غیر ارگانیک هستند ، در صورتی این موضوع از نظر علمی ثابت نشده و اشتباه است

زیرا هر دو گونه فرآورده از نظر مقدار ماده مغذی باهم برابر هستند .

اما شاید برای شما این سوال به وجود آید که با این همه ، پس چرا محصولات ارگانیک را انتخاب کنیم ؟

تفاوت اصلی این دو فرآورده در این است محصولات غیر صنعتی مواد غیر مغذی

یا به عبارتی مضر بسیار کمتری نسبت به محصولات صنعتی دارند و همین موضوع باعث

محبوب‌تر شدن این گونه فرآورده می‌شود .

در واقع فواید مصرف محصولات ارگانیک در هر موردی یافت می‌شود و این فقط مربوط به بدن انسان نیست

محتویات آنتی‌اکسیدان

اثرات مثبت آنتی‌اکسیدان‌ها بر سلامت در تعدادی از مطالعات علمی ،

به ویژه آن‌هایی که از غذاهای ارگانیک مشتق شده‌اند ، بدست آمده است .

این به این دلیل است که غذاهای ارگانیک عاری از مواد شیمیایی خارجی هستند

که معمولا با ویتامین‌ها ، ترکیبات آلی و مواد معدنی واکنش نشان می‌دهند

در نتیجه تاثیرات مثبت اساسی آنتی‌اکسیدان‌ها در محصولات غذایی را کاهش می‌دهند .

یک مطالعه نشان داد که گوجه‌فرنگی ارگانیک ،۵۰ درصد بیشتر از مقدار ویتامین سی گوجه‌فرنگی متعارف بود

و ۱۳۹ درصد از کل محتوای فنولی را در اختیار داشت .

این بدان معناست که گوجه‌فرنگی ارگانیک، به طور کلی، ظرفیت آنتی‌اکسیدان قوی تری دارد .

تحلیل ۳۴۳ مطالعه در آخرین تلاش پژوهشی از گونه خود ،

یک تیم جهانی متشکل از متخصصان به رهبری دانشگاه نیوکاسل ، نشان داد

که آنتی‌اکسیدان موجود در محصولات ارگانیک و غذاهای گیاهی ،

تا ۷۰ درصد بالاتر از محصولات غیر ارگانیک می‌باشد .

این مطالعه همچنین نشان داد که محصولات معمولی چهار برابر بیشتر از محصولات ارگانیک

حاوی باقیمانده‌های آفت‌کش‌ها می‌باشند و حاوی ۵۰ % سطح کادمیوم (فلز سنگین سمی) هستند .

کادمیم می‌تواند منجر به نارسایی کلیه و آسیب کبدی شده و در بدن انباشته شود

بنابراین حتی در سطوح پایین وجود این فلز در بدن خطرناک است .

به طور کلی فواید مصرف محصولات ارگانیک بسیار زیاد است و می‌تواند

به جذب بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها کمک کند .

اثرات مثبت آنتی‌اکسیدان‌ها حاصل از غذاهای ارگانیک شامل موارد زیر است :

  • جلوگیری از بیماری قلبی
  • سرطان
  • مشکلات بینایی
  • پیری زودرس

مصرف محصولات ارگانیک مغذی

فرآورده‌های غذایی ارگانیک که شامل موارد زیر هستند :

  • گوشت ارگانیک
  • شیر ارگانیک
  • ماهی ارگانیک
  • طیور ارگانیک
  • محصولات ارگانیک زنبور عسل

حاوی مواد مغذی بسیار بالایی هستند ؛

زیرا حاوی ترکیبات اصلاح‌شده در مقایسه با محصولات معمولی کشاورزی نیستند .

عامل دیگری که آن‌ها را بسیار مغذی می‌کند این است

که زمان لازم برای توسعه و ارائه بهترین شرایط طبیعی برای رشد فراهم شده‌است .

محتوای ویتامین و مواد معدنی محصولات غذایی ارگانیک همیشه بالاست .

علاوه بر ارائه طیف گسترده‌ای از مواد مغذی ، غذاهای ارگانیک به حمایت از سلامت ، با موارد زیر کمک می‌کند :

  • کاهش آلودگی با استفاده نکردن از آفت‌کش‌ها
  • کاهش استفاده از هورمون‌های رشد مصنوعی
  • بدون آنتی‌بیوتیک‌
  • فاقد مواد مصنوعی

علاوه بر آن ، اگر شما از فواید مصرف محصولات ارگانیک اطلاع داشتید ؛

هرگز از محصولات غیر ارگانیک استفاده نمی‌کردید .

با مصرف این مواد ، از یک سیستم مدیریت پایدار کشاورزی پشتیبانی می‌کنید

که سلامت خاک و باروری را گسترش می‌کند ؛

به مبارزه با تغییر آب و هوا کمک می‌کند، از آسیب به منابع ارزشمند

آب جلوگیری می‌کند و از کشاورزان در برابر آسیب به وسیله مواد شیمیایی مضر محافظت می‌کند .

احتمال بروز بیماری‌های ناشی از غذا

چندین مورد گسترش بیماری از طریق مواد غذایی گزارش شده‌است .

تخم‌مرغ ، اسفناج ، کره بادام‌زمینی ، هندوانه و غذاهایی که از رستوران‌های فست‌فود تهیه می‌شوند

در صدر این لیست قرار دارند ؛ چون تولید آن‌ها در درجه اول بر سود بازرگانی کشاورزی متمرکز است .

حتی حیوانات هم بیمار هستند ؛ چون درصد بزرگی از آن‌ها دارو مصرف می‌کنند و واکسینه می‌شوند ،

از محصولات جانبی حیوانی تغذیه می‌کنند تا بهره‌وری خود را افزایش دهند .

همچنین مطالعه‌ای نشان داد که شیر ارگانیک حاوی ۶۲ درصد اسیدهای چرب امگا ۳ و ۲۵ درصد

اسیدهای چرب امگا ۶ نسبت به شیر معمولی است .

این بدان معنی است که در شیر ارگانیک ، امگا ۳ بسیار بیشتر نسبت

به اسیدهای چرب امگا ۶ ، کاهش خطر التهاب در هنگام مصرف توسط انسان‌ها دارد .

سخن آخر مدا به شما

هرچند محصولات غیر صنعتی دارای محبوبیت بیشتری هستند

ولی از لحاظ فراوانی در فروشگاه‌ها به میزان بالا موجود نیستند .

با توجه به موارد ذکر شده در این مقاله ، نشان داده شد که فواید مصرف محصولات ارگانیک بسایر زیاد است

و نه تنها برای سلامت انسان‌ها ، بلکه برای سلامت محیط‌ زیست نیز مفید است

و بسیار بهتر از محصولات رایج و صنعتی امروزه هستند و از بسیاری بیماری‌ها پیشگیری می‌کنند .

پس درنتیجه بهترین راه برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های ناشی از غذا ، انتخاب غذای ارگانیک است .

 

منابع:

https://www.conserve-energy-future.com/15-health-benefits-eating-organic-food.php

https://www.laweekly.com/study-organic-food-contains-way-more-antioxidants/

http://www.organicitsworthit.org/make/organic-nutrition

https://farmfolio.net/articles/organic-food-disease-prevention/

https://www.healthline.com/nutrition/10-benefits-of-honey#section4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.