بایدها و نبایدهای مصرف عسل
عسل هم مثل هر ماده غذایی دیگر هم میتواند مفید باشد و هم مضر .
مساله چگونه استفاده کردن و میزان مصرف عسل است که باید به آن دقت شود .
در ادامه بایدها و نبایدهایی در مورد عسل بیان میکنیم. با ما همراه باشید .
عسل را چگونه باید نگهداری کنیم که سالم بماند؟
عسل در بسیاری از آشپزخانهها یکی از اصلیترین مواد غذایی محسوب میشود
و یک ماده شیرینکننده مفید برای غذاها و نوشیدنیها به طور یکسان است .
نکته مهم در مورد عسل این است که هیچوقت خراب نمیشود و نگهداری آن بسیار آسان است .
حتی اگر عسل شما رس بسته باشد باشد ، یک روش بسیار ساده برای رفع رس آن وجود دارد .
میتوان گفت عسل یکی از سادهترین خوراکیها برای نگهداری است .
لازم نیست نگران باشید ، کافی است فقط آن را در یک مکان خنک و دور از نور مستقیم خورشید و در یک ظرف محکم در بسته نگه دارید .
توصیه میشود از ظروف اصلی که عسل در آن قرار گرفته استفاده کنید ،
اما اگر خواستید ظرف آن را عوض کنید بهتر است از ظروف شیشهای یا ظروف پلاستیکی به جای فلزی برای ذخیره عسل استفاده کنید
چون باعث اکسیده شدن عسل میشود .
نگهداری عسل در یخچال هم لازم نیست .
در واقع، اگر این کار را نکنید ، بسیار بهتر است زیرا دمای خنکتر باعث می شود که عسل سفت شده
و این کار استفاده از آن را در هنگام نیاز دشوار میکند و مجبور خواهید بود آن را گرم کنید تا مجددا به حالت مایع برگردد .
۱. از گرما و رطوبت خودداری کنید .
مضرترین کارهایی که می توانید برای عسل انجام دهید ، قرار دادن آن در معرض گرما و اجازه ورود رطوبت به داخل ظرف است .
دمای معمولی اتاق ایدهآل است .
ضمنا حتما عسل را از اجاق گاز و هر وسیله تولید گرما و نور خورشید دور نگه دارید .
برای جلوگیری از وارد شدن رطوبت به عسل ، اطمینان حاصل کنید که ظرف دارای مهر و موم محکم باشد
و همیشه از یک قاشق خشک برای برداشتن عسل از ظرف استفاده کنید .
حتی مقدار کمی آب، میتواند باعث تخمیر شود .
۲. ماندگاری عسل بسیار بالاست .
عسل ماندگاری فوقالعاده طولانی دارد .
به لطف غلظت زیاد قند، عسل یکی از پایدارترین غذاهای طبیعی است که ماندگاری خوبی دارد .
در صورتی که به طور صحیح ذخیره شود میتواند ماندگاری تقریبا نامشخصی داشته باشد .
اگر روی شیشههای عسل نگاه کنید میبینید که معمولا ماندگاری دو ساله بر روی آن برچسب شده است .
متوجه خواهید شد که تولیدکنندگان عسل حدود دو سال تاریخ مصرف را « بهترین » زمان مصرف میدانند
اما طبق اعلام شورای ملی عسل ، این کار به این دلیل انجام میشود که نوع عسل بسیار متفاوت است .
با این حال ، آنها توجه دارند که عسل میتواند برای دهها سال و حتی قرنها پایدار باشد .
در حقیقت ، ماندگاری عسل به نحوه تولید آن بستگی دارد ، بسته بندی و نحوه نگهداری آن ممکن است باعث تغییرات شیمیایی در آن شود
به همین دلیل هم گاهی عسل تیره میشود یارس می بندد .
حتی ممکن است عسل به مرور زمان مقداری از عطر و طعم خود را از دست بدهد و این به معنای خراب شدن آن نیست .
چه زمانهایی باید عسل بخوریم؟
مصرف عسل کاملا مترادف با سلامتی است زیرا مزایای زیادی دارد که واقعا به افرادی که
استرسی و شلوغ هستند کمک میکند تا از سلامت خود مراقبت کنند .
عسل همچنین به بهبود زخمها و جلوگیری از اختلالات گوارشی کمک میکند ،
سرفه و سوزش گلو را کاهش میدهد و به تنظیم قند خون کمک میکند .
با این حال ، عسل باید به طور مناسب با مواد غذایی خاص و همچنین در مواقع مشخصی
از روز که بهترین زمان برداشت از حداکثر مزایای عسل است ، مصرف شود.
این روزها مردم تقریبا در هر ساعت از روز، عسل مصرف میکنند و خوب است ،
اما معمولا توسط متخصصان بهداشت توصیه میکنند عسل، صبح و عصر مصرف شود .
این امر به این دلیل است که بدن همیشه میخواهد انرژی داشته باشد و صبح بهترین زمان برای تهیه انرژی بدن است ؛
عسل به افزایش سطح انرژی مورد نیاز در صبح کمک میکند .
بنابراین با مصرف عسل افراد میتوانند به اندازه کافی شارژ شوند تا بتوانند در طول روز و با تمام قدرت کار و فعالیت کنند .
در عصر هم که تقریبا نیمی از روز گذشته و احتمالا بدن به انرژی نیاز دارد و فرد رفته رفته خسته میشود ،
مصرف عسل میتواند به احیا کامل بدن فرد کمک کند تا بتواند برای نیمه دوم روز هم شارژ و با انرژی باشد .
اگرچه مصرف عسل بیشتر در این زمان توصیه میشود اما همیشه میتوانید در سایر ساعات روز هم عسل بخورید
اما بهتر است از این دستورالعملها برای نتایج مثبت و سریعتر پیروی کنید .
عسل را چگونه مصرف کنیم ؟
جدا از زمان مصرف عسل که صبح و عصر بهترین زمان است ؛
مصرف عسل با ماد غذایی مناسب هم بسیار مهم است تا بتوانید حداکثر فواید مصرف عسل را برای بدن خود کسب کنید .
در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد که میتواند مصرف عسل را حتی مفیدتر کند :
عسل اگر همراه آب لیمو مصرف شود مفید است زیرا هم به کنترل وزن کمک میکند و هم معده را پاک میکند .
این یکی از بهترین روشهایی است که میتوان در صبح برای مصرف عسل از آن استفاده کرد .
مصرف عسل با غلات ، نان تست کره ، همراه ماست در عصرانه و یا همراه با دانههای ذرت و شیر و غیره میتواند
به نوعی فرایند سم زدایی بدن را در صبح به حداکثر برساند .
علاوه بر تمام این نکات ، عوامل دیگری نیز در رابطه با مصرف عسل وجود دارد .
تا آنجا که امکان دارد از گرم کردن عسل باید خودداری شود چون در این حالت عسل به یک سم تبدیل میشود .
همچنین نباید هرگز آن را با مواد غذایی روغنی ، تند یا آشامیدنی مخلوط کرد که معمولا امروزه توسط نسل حاضر مصرف میشود
اما باید دقت شود که این نوع عادات غذایی برای سلامتی بسیار مضر است .
نکته مهم دیگری که باید در مصرف عسل رعایت شود مصرف به اندازه آن است .
عسل سرشار از فروکتوز است و به همین دلیل ممکن است در فرایند جذب مواد مغذی بدن در روده کوچک ایجاد اختلال کند ،
بنابراین با مصرف بیش از حد عسل دردهای شکمی ایجاد میشود .
چه گروه سنی نباید عسل بخورد ؟
بوتولیسم نوزادان ناشی از سم از باکتریهای Clostridium botulinum که در خاک و گرد و غبار زندگی میکنند ایجاد میشود .
این باکتریها میتوانند عسل را آلوده کنند .
به همین دلیل است که نباید به نوزادان کوچکتر از 1 سال هرگز عسل داده شوند .
این باکتریها برای کودکان بزرگتر و بزرگسالان بیضرر هستند .
این بدان دلیل است که سیستم هضم آنها به اندازه کافی رشد کرده و میتواند سموم را قبل از ایجاد آسیب به بدن خارج کند .