بهترین عسل ایران کجا تولید می‌شود

بهترین عسل ایران کجا تولید می‌شود

بهترین عسل ایران کجا تولید می‌شود 

دو هزار سال است که زنبورداری و تولید عسل در ایران به عنوان یک حرفه اصلی رواج دارد .

این حرفه قدیمی از گذشته تا امروز ، ایران را به یکی از بهترین تولید کننده‌های عسل در جهان تبدیل کرده است .

ایران در تولید عسل باکیفیت در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد .

شرایط جغرافیایی و چهار فصل بودن این کشور ،

ایران را به یکی از مناطق عالی برای پرورش زنبور عسل و تولید عسل باکیفیت در جهان تبدیل کرده است .

در ادامه همراه باشید تا با پیشینه تولید عسل در ایران و بهترین عسل ایران بیشتر آشنا شویم .

پیشینه تولید عسل در ایران

یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین مشاغل در ایران ، زنبورداری است .

از قرن‌ها پیش زنبورداری و تولید عسل در ایران رواج داشته و آثار باستانی بسیاری این قدمت دیرینه را معرفی می‌کنند .

در لرستان دشنه مفرغی به شکل زنبور عسل توسط باستان‌شناسان کشف شده که قدمت آن به ۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد .

این دشنه با قدمت ۱ هزار و ۲۰۰ ساله خود گواهی از قدمت زنبورداری در ایران است .

مدارک تاریخی نشان می‌دهد که در دوران هخامنشیان هم زنبورداری و تولید عسل

به عنوان یک حرفه رواج داشته و پیشینه تولید عسل در ایران به قرن‌ها پیش می‌رسد .

به طور کلی قدمت زنبورداری در ایران را می‌توان حدود ۲ هزار سال تخمین زد .

همچنین در شهرهای باستانی ایران ، سفال‌هایی کشف شده که در آن‌ها اثری از عسل دیده می‌شود .

در طب سنتی ایران هم توسط ابوعلی سینا برای درمان بیماری‌ها مورد استفاده بوده و در دین ایرانیان ،

اسلام هم از این شیرین کننده طبیعی یاد شده است .

در قرآن  هم سوره‌ای کامل به نام « نحل » به معنای « زنبور عسل » وجود دارد .

بهترین عسل ایران کجا تولید می شود

زنبورداری و تولید عسل در ایران معمولا بیشتر در مناطق شمال غربی کشور انجام می‌شود .

در حال حاضر ایران از نظر تولید عسل در مقام یازدهم و از نظر تعداد کندو در مقام نهم جهانی قرار دارد .

مهم‌ترین عامل تاثیرگذار روی کیفیت عسل ، تغذیه زنبورهای عسل است .

اینکه زنبور عسل در چه مناطقی پرواز می‌کند ، از چه گل‌ها و شهدهایی تغذیه می‌کند روی کیفیت عسل تاثیر دارد .

به همین دلیل مناطق شمال غربی ایران هم به دلیل شرایط اقلیمی و طبیعی مناسبی که دارند ،

بهترین مناطق برای زنبورداری و تولید عسل شناخته می‌شوند .

عسل اردبیل به خاطر ارتفاعات گردنه حیران ، عسل مازندران به خاطر رشته کوه‌های سرسبز ،

عسل چهارمحال بختیاری به خاطر گونه‌های گیاهی کوهستانی و بسیاری مناطق دیگر را می‌توان

به دلیل شرایط جغرافیایی به عنوان بهترین مناطق تولید عسل در ایران معرفی کرد .

اما هر فرد می‌تواند ادعا کند که بهترین عسل در استان او تولید می‌شود و به همین دلیل

تفکیک کردن عسل باکیفیت و مرغوب بر اساس منطقه تولید کاری سخت و دشوار است .

درنتیجه بهترین روش ارزیابی کیفیت عسل را می‌توان آزمایشگاه‌های ارزیابی کیفی عسل دانست .

بهترین عسل ایران و ویژگی‌های آن

عسل ایران از لحاظ کیفیت در میان ۱۰ کشور تولید کننده عسل مرغوب جهان شناخته می‌شود .

ایران به دلیل آب‌وهوا و شرایط اقلیمی خاص خود، سرشار از گونه‌های گیاهی است و در این کشور دریا ، کوه ، جنگل و بیابان وجود دارد .

مناطق تولید کننده عسل باکیفیت در ایران عمدتا در کوهپایه‌های ایران قرار دارند .

در رشته‌ کوه‌های البرز و زاگرس ( کوه‌های شمالی و غربی ) ایران ، انواع گونه‌های گیاهی و گل‌ها وجود دارد و

این گیاهان به عنوان منبع اصلی تغذیه زنبورهای عسل شناخته می‌شوند .

به همین دلیل عسل تولید شده در ایران به دلیل تنوع گونه‌های گیاهی دارای طعم و البته خواص درمانی بسیاری است .

هرچند بعضی از زنبورداران ایرانی از شکر در تغذیه زنبور استفاده می‌کنند و به همین دلیل این عسل‌ها خالص نبوده و کیفیت بالایی ندارند .

بهترین عسل ایران را نمی‌توان با توجه به نوع گل ، نوع تغذیه یا نوع منطقه مشخص کرد ،

بلکه رعایت استانداردهای خاصی در تولید عسل ارگانیک است که منجر به تولید عسل باکیفیت می‌شود .

اولین ویژگی مهم عسل ارگانیک این است که در کلیه مراحل تولید و فرآوری آن

از هیچ نوع ماده سمی یا شیمیایی ، آفت‌کش‌ها ، داروها و آنتی بیوتیک استفاده نشده است .

یعنی زنبورها از هیچ ماده‌ای به غیر ازشهد گل ، برای عمل آوری عسل تغذیه نمی‌کنند .

حتی برای مبارزه با بیماری‌ها و آفت‌های احتمالی زنبورها هم فقط و فقط روش‌های طبیعی و ارگانیک

بدون استفاده از هیچ ماده و فرایند شیمیایی به کار گرفته می‌شود .

دیگر ویژگی حائز اهمیت در تولید عسل ارگانیک رعایت استانداردها در خصوص کندوی عسل ، شان و موم است .

تمامی این‌ها باید کاملا طبیعی ، سالم ، فاقد مواد آلاینده و شیمیایی و حتی پلاستیکی باشند .

چرا که عسل به علت اسیدی بودن مواد شیمیایی را در خود حل می‌کند .

بنابراین ، ظروف نگهداری عسل هم باید شیشه‌ای ، تمیز و فاقد هرگونه آلودگی باشند .

جانمایی مزارع فاکتور مهم دیگری در تولید عسل ارگانیک است .

بنه‌های زنبور عسل باید در فاصله‌ی شش کیلومتر هوایی از یکدیگر قرار بگیرند .

همچنین ، باید در محلی قرار گیرد که دور از مزارع دیگر و احتمال در معرض سموم قرار گرفتن باشند .

برای تشخیص عسل باکیفیت باید به نتایج آزمایشگاه‌های ارزیابی کیفی توجه کرد .

تنها راه تشخیص عسل واقعی از عسل تقلبی انجام آزمایش‌های پیشرفته ، توسط آزمایشگاه است .

بهتر است از زنبورداری خرید کنید که به او مطمئن هستید .

برای جلب اعتماد توصیه می‌شود یا درخواست نمونه آزمایش کنید یا خودتان عسل را به آزمایشگاه بدهید .

اگر یک زنبوردار توانست اعتماد شما را جلب کند، همیشه از او خرید کنید .

بیشتر مردم فکر می‌کنند که عسلی که غلیظ و چسبناک باشد ، عسل اصل و باکیفیت است .

اما درحقیقت این باور اشتباه بوده و عسل طبیعی هم می‌تواند غلیظ باشد و هم رقیق .

غلظت عسل تحت تاثیر نوع تغذیه زنبور عسل (گونه گیاهان ) و منطقه جغرافیایی می‌تواند غلیظ یا حتی روان و رقیق باشد .

برای مثال عسل بهار شمال ایران رطوبت بالایی دارد و بسیار رقیق است ،

اما عسل شهریور منطقه کردستان کاملا غلیظ و سفت است چون رطوبت کمتری دارد .

منبع موضوع بهترین عسل ایران کجا تولید می‌شود

عسل مدا طعم شیرین طبیعت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *