خواص بره موم زنبور عسل
استفاده از بره موم به عنوان یک ماده مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدنی به قرنها پیش برمیگردد .
در سالهای اخیر ، آزمایشهای انجام شده در بدن انسان اطلاعات جدیدی در رابطه با مکانسیم عملکرد بره موم ارائه کرده است .
در دهههای اخیر بره موم به دلیل داشتن ویژگیهای دارویی مفید
برای تقویت سیستم ایمنی و خاصیتهای ضد توموری ، ضد میکروبی ، ضد التهابی و آنتیاکسیدان طرفداران زیادی پیدا کرده است .
به همین دلیل ، محصولات حاوی بره موم وارد صنعت دارو و غذا شده و وارد بازار شدند .
در ادامه همراه باشید تا ویژگی های بره موم و روش تشخیص اصل آن از تقلبی را به شما توضیح دهیم .
ویژگی های بره موم
بره موم به هیچوجه یک کشف جدید نیست و استفاده از آن به عنوان دارو در پزشکی سنتی
به دورههای باستانی ، حدود 300 سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد .
مصریان ، یونانیان و رومیها از بره موم به خاطر ویژگیهای شفابخشی که برای معالجه بعضی از زخمهای پوستی داشته استفاده کردهاند
اما به طور کلی به داشتن ویژگی ضد التهابی برای معالجه جراحات و زخمها مشهور است .
مصریان باستان از بره موم برای مومیایی کردن مردگانشان استفاده میکردند
و در طول تاریخ نیز برای درمان زخمها و بازسازی بافتهای سربازان مجروح در جنگ استفاده شده است .
بره موم چیست ؟
یک ماده صمغی است که به وسیله زنبورها از جوانه و مواد مترشحه
از گیاهان و صمغ درختان جمعآوری میشود و در حضور آنزیمهای زنبور تغییر شکل میدهد .
درباره ویژگی های بره موم بیشتر بدانیم
رنگ آن از سبز و قرمز تا قهوهای سوخته متغیر است .
بره موم بوی خاصی دارد و حالت چسبندگی آن به دلیل واکنش شدید به روغنها و پروتئینهای پوستی است .
بهطورکلی ، بره موم در حالت طبیعی از 30 درصد موم ، 50 درصد رزین و بلسان گیاهی ،
10 درصد روغنهای ضروری و معطر ، 5 درصد دانههای گرده و مواد دیگری تشکیل میشود .
از نظر ریشهشناسی لغات در کلمه یونانی ( Propolis ) بره موم ، Pro به معنی برای یا در دفاع و Polis به معنی شهر ،یعنی دفاع از کندو .
زنبورها از آن برای موم کردن سوراخها در شان عسلشان ، صاف کردن دیوارهای داخلی و
پوشش دادن لاشههای مزاحمی که در داخل کندو مردهاند ، به منظور جلوگیری از تجزیه آنها ، استفاده میکنند .
خواص بره موم زنبور عسل چیست و در چه زمانی ساخته می شود ؟
به این شکل که زنبورها با شروع زمستان ابعاد در ورود به کندو را به کمک بره موم کوچک میکنند تا بتوانند به سرمای زمستان غلبه کنند .
همچنین بره موم به علت داشتن خاصیت ضد میکروبی و اثر ضدعفونی ، از زنبور در برابر بعضی بیماریها حمایت میکند .
این یکی دیگر از کاربردهای شگفتانگیز بره موم برای زنبورهای عسل است .
آنها با قرار دادن بره موم در دهانه کندو هنگام رفتوآمد پاهای خود را کاملا عفونتزدایی میکنند .
با این حال ، مهمترین نقش بره موم در کندوهای عسل این است
که زنبورها میتوانند کندوی خود را به کمک آنها مهروموم کنند ،
در غیر اینصورت عوامل مهاجم مثل مار و مارمولک خواهند توانست به کندوی زنبور عسل وارد شوند و به آن آسیب بزنند .
در منطقه معتدل نیمکره شمالی زنبورها بره موم را تنها در تابستان از اواخر بهار تا اوایل پاییز جمعآوری میکنند .
ویژگی های بره موم اصل که به تشخیص آن از تقلبی کمک میکند چیست ؟
رنگ : رنگ بره موم اصل قهوهای است اما باید توجه داشت که بسته به محل تهیه آن ممکن است بین طیف زرد تا سیاه متغیر باشد .
بو : بره موم اصل بوی تندی شبیه به بوی صمغ درختان و بوی موم دارد .
طعم : بره موم واقعی دارای طعم خاصی است و هنگام جویده شدن بهتر است اول کمی با آب دهان مخلوط شود تا طعم ملایمتری بگیرد .
بره موم را نیم ساعت بجوید، سپس آن را قورت دهید یا بیرون بیندازید .
به طور کلی ، رنگ ، بو و مزه بره موم میتواند بسته به این که در چه منطقهای و در چه فصلی از سال توسط زنبورها تولید شده ، متفاوت باشد .
بره موم از چه عناصری تشکیل میشود ؟
ماده بوم شامل این عناصر میشود :
- صمغ درخت
- گرده گل
- آستروئید
- ویتامینها
- سدیم
- اسیدهای چرب ضروری
- نقره
- جیوه
- مس
- اسیدهای آمینه
- منیزیم
- سیلیس
- وانادیوم
- کلسیم
- آهن
ویژگی های بره موم را با هم بررسی نمودیم امیدواریم این مطلب مفید بوده باشد .
عسل مدا طعم شیرین طبیعت