رژیم غذایی با عسل
عسل که یکی از شیرین کنندههای طبیعی و خوشطعم است ، توسط زنبور عسل از شهد گلها تولید میشود .
مصرف این شیرینکننده مغذی و دارای خواص بسیار برای بسیاری از افراد در رژیمهای غذایی سوال برانگیز است .
آیا وگانها میتوانند عسل مصرف کنند ؟
آیا عسل در رژیم غذایی کتوژنیک استفاده میشود ؟
و اینکه عسل را به چه خوراکیهایی نباید مصرف کرد ؟
در ادامه همراه باشید تا انواع رژیم غذایی با عسل را بررسی کنیم .
ارزش غذایی عسل
عسل مایعی شیرین ، غلیظ و طلایی رنگ است که توسط زنبورهای عسل از شهد گلها تهیه میشود .
عسل درحقیقت غذای ذخیرهشده زنبورهای عسل است .
طعم ، رنگ و عطر عسل با توجه به شهد و نوع گلها متفاوت خواهد بود .
توجه به ارزش غذایی این شیرینکننده خوشطعم در انواع رژیم غذایی با عسل اهمیت دارد .
ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری عسل حدود ۲۱ گرم معادل ۶۴ کالری و ۱۷ گرم شکر
شامل فروکتوز ، گلوکز ، مالتوز و ساکارز است .
این ماده تقریبا هیچ پروتئین ، چربی و فیبر ندارد .
عسل مقدار خیلی کمی هم ویتامینها و املاح معدنی دارد ،
چیزی حدود کمتر از یک درصد. برای تامین روزانه ویتامین و املاح معدنی مورد نیاز
باید مقدار خیلی زیادی عسل مصرف کنید
که اصلا عقلانی نیست. عسل از نظر خاصیت آنتی اکسیدانها و ترکیبات زیست فعال گیاهی حائز اهمیت است .
این ترکیبات در عسلهای تیره رنگ بیشتر از عسلهای روشن دیده میشود.
آیا عسل یک رژیم غذایی کتوژنیک است؟
رژیم غذایی کتوژنیک به معنای حذف کردن غذاهای پر کربوهیدرات مانند نشاسته و دسر از وعدههای غذایی است .
در این رژیم بدن برای تولید انرژی، چربی را به جای کربوهیدرات میسوزاند
که به این وضعیت سوخت و ساز « کتوز » میگویند .
کتوز نیاز به کاهش مصرف شکر دارد .
به همین دلیل مصرف شیرین کنندهها و شیرین کردن نوشیدنیها و غذاها
یکی از چالشهای اصلی در رژیم غذایی کتوژنیک است .
البته شیرین کنندههای کم مصرفی هم وجود دارد که میتوانید از آنها در رژیم کتوژنیک از آن استفاده کنید .
عسل اما یکی از آن شیرین کنندههایی است که در هنگام رژیم کتوژنیک باید از مصرف آن بپرهیزید .
عسل باکیفیت شامل آنتی اکسیدانها و مواد مغذی است .
این خوراکی طبیعی و شیرین جایگزین مناسبی برای شکر و قند تصفیه شده است
اما بااینحال کربوهیدرات و کالری دارد .
به همین دلیل از مصرف عسل در رژیم غذایی کتوژنیک باید خودداری کنید .
یک قاشق غذاخوری عسل خام حاوی ۱۷ گرم کربوهیدارت خالص است که ۱۶ تای آنها از شکر ایجاد میشود .
این مقدار عسل هیچ فیبر و چربی ندارد و تنها یک دهم شامل پروتئین است .
به همین دلیل عسل یک غذای پرکربوهیدارت است
که هیچ جایی در رژیم غذایی کتوژنیک ندارد و رژیم غذایی با عسل را نمیتوان در این نوع رژیم وارد کرد .
آیا وگانها میتوانند عسل بخورند؟
مصرف عسل یک بحث داغ میان وگانها یا همان گیاهخواران و غیرگیاهخواران است .
وگانها از مصرف عسل و فرآوردههای زنبور عسل دوری میکنند ، چرا که زنبورها تولید کننده این خوراکی هستند .
وگانها از خوردن محصولات دامی خودداری میکنند و زنبور عسل هم یک حیوان است .
اما افراد بسیاری با این دیدگاه مخالف هستند و بر این باورند
که عدم مصرف عسل یک حرکت سختگیرانه و افراطی در گیاهخواری است
که میتواند به سلامت افراد وگان آسیب برساند .
بااینحال سوال همچنان مطرح است که آیا وگانها میتوانند عسل بخورند ؟
افراد فعال در حوزه گیاهخواری نظرات متفاوتی دارند اما چیزی که مشخص است ،
این است که زنبور عسل به عنوان یک حشره نوعی حیوان است و وگانها
از محصولات تهیه شده توسط حیوانها خودداری میکنند .
پس میتوان گفت که وگانها عسل نمیخورند چرا که یک محصول دامی است .
عسل را با چه خوراکیهای نباید مصرف کرد؟
عسل همانقدر که دارای خواص و فواید است ، اگر به درستی مصرف نشود میتواند
مضراتی هم به همراه داشته باشد .
در ادامه بر اساس طب سنتی آیورودا، خوراکیهایی را که نباید با عسل مصرف کرد را بررسی میکنیم .
این طب سنتی در توصیه رژیمهای غذایی جایگاه ویژهای دارد .
۱. عسل و روغن حیوانی
ترکیب عسل و روغن حیوانی برای مصرف انتخاب مناسبی نخواهد بود .
به جای استفاده از روغن حیوانی میتوانید از کره پالوده یا تصفیه شده استفاده کنید .
ترکیب عسل و روغن حیوانی به عنوان یک ماده کشنده و خطرناک شناخته میشود و به همین دلیل
باید از مصرف آن پرهیز کنید .
۲. عسل و تربچه
مصرف عسل همراه با تربچه میتواند در بدن باعث ایجاد سم شود .
بنابراین در مواد غذایی مانند سالاد که از تربچه استفاده میکنید ، از اضافه کردن عسل در آن خودداری کنید .
۳. عسل و غذاهای غیرگیاهی
بهتر است که عسل را با فرآوردههای گوشتی ( غذاهای غیرگیاهی ) مصرف نکنید چرا که ترکیب
این دو میتواند ناسازگار بوده و باعث مشکلاتی شود .
۴. عسل و آب جوش
حرارت دادن عسل بسیار خطرناک است ، نه تنها خواص و فواید عسل از بین میرود بلکه میتواند
به یک ماده مضر و سمی هم تبدیل شود .
به همین دلیل از اضافه کردن عسل در آب جوش پرهیز کنید .
این کار باعث تولید هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) شده که در بدن انسان سم تولید میکند .
عسل مدا طعم شیرین طبیعت