عسل ارگانیک چیست
عسل ارگانیک یکی از محبوبترین انواع عسل است که نه تنها بسیار سالم و پاک محسوب میشود ،
بلکه در حفاظت از محیط زیست هم نقش مهمی دارد .
واژه « ارگانیک » تمام فرایند تولید عسل را شامل میشود .
در ادامه همراه باشید تا با ببینیم عسل ارگانیک چیست و چه مزایایی دارد .
عسل ارگانیک چیست
عسل ارگانیک عسلی است که در تمامی مراحل تولید و فرآوری آن از هیچ نوع ماده سمی ، شیمیایی آنتی بیوتیکی استفاده نشده باشد .
این بدان معناست که زنبور عسل تنها باید از شهد گل تغذیه کرده باشد و زنبوردار نباید هیچ نوع مادهای برای تغذیه به زنبورها بدهد .
حتی برای مبارزه با بیماریها و آفتهای احتمالی هم نباید از هیچ آفتکش و دارویی در فرایند تولید عسل استفاده کرد .
برای تولید عسل ارگانیک ، باید استانداردهای دیگری هم به جز تغذیه زنبور رعایت شود .
یکی از این استانداردها کندو و شان عسل است .
تمامی این موارد باید سالم بوده و فاقد مواد آلاینده یا شیمیایی باشند .
در حال حاضر در صنعت زنبورداری و تولید عسل ،
از پلاستیک به جای چوب استفاده میشود که همین پلاستیک میتواند سلامت عسلها را تهدید کند .
عسلهایی که در کندوهای پلاستیکی تولید میشوند ، ارگانیک نیستند .
همچنین ظروف نگهداری از عسل هم باید شیشهای ، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد .
عسل به دلیل اسیدی بودن و PH پایینی که دارد ، میتواند مواد شیمیایی ظروف فلزی یا پلاستیکی را در خود حل کند .
به همین دلیل ظرف نگهداری عسل نباید فلزی و پلاستیکی باشد .
چرا که باعث میشوند عسل سمی شده و غیرقابل استفاده شود .
ظروف نگهداری عسل هم از دیگر عوامل موثر در ارگانیک بودن عسل هستند .
محل نگهداری و استقرار زنبورستان هم نقش مهمی در ارگانیک بودن عسل دارد .
این محل باید در کوهستان و به دور از مزارع سمپاشی شده باشد .
معمولا زنبورستان باید از باغها و دشتهایی که امکان سمپاشی در آنها وجود دارد ، حدود پنج کیلومتر فاصله داشته باشد .
عسلی که در چنین زنبورستانی تولید میشود ، ارگانیک خواهد بود .
چرا که احتمال آلوده شدن عسل به مواد شیمایی بسیار کم است .
بااینحال رعایت تمامی استانداردهای تولید عسل ارگانیک کاری هزینهبر است و همین باعث میشود
تا عسل ارگانیک قیمت بیشتری داشته باشد .
هرچند در حال حاضر به دلیل تقاضای بالای بازار و ترافیک زیاد در زنبورداری ،
بسیاری از زنبورداران از آنتی بیوتیکها و داروهای شیمیایی برای رشد زنبورها و مبارزه با آفات احتمالی استفاده میکنند .
پیدا کردن یک عسل تمام ارگانیک کار آسانی نخواهد بود .
چرا که در بازار برندهای متنوعی از عسل خالص به عنوان عسل ارگانیک یاد میکنند و عسل خالص را به اسم عسل ارگانیک میفروشند .
مزایای عسل ارگانیک چیست ؟
عسل ارگانیک عاری از هرگونه مواد شیمیایی و آنتی بیوتیک است .
مواد شیمیایی و آنتی بیوتیکها میتوانند از آفتکشها ، جنس ظروف و کندوها به عسل اضافه شوند .
به همین دلیل ممکن است که عسل غیر ارگانیک به مواد شیمایی و آنتی بیوتیکها آلوده باشد .
این آلودگی میتواند باعث بروز حساسیتها و واکنشهای آلرژیک در بدن شود .
همچنین اگر عسلی ارگانیک نباشد و در ظروف فلزی یا پلاستیکی نگهداری شود ،
به دلیل خاصیت اسیدی بودن عسل میتواند سمی شده و بسیار خطرناک باشد .
به همین دلیل عسل ارگانیکی که فاقد هرگونه آلودگی است ، کاملا پاک بوده و هیچ خطری نخواهد داشت .
این عسل به دلیل آنکه تنها از شهد گلها تهیه شده ، کیفیت بالاتری هم داشته و درنتیجه خواص درمانی ،
آنزیمها ، آنتی اکسیدانها، مواد معدنی و ویتامینهای بیشتری هم خواهد داشت .
بااینحال پیدا کردن عسل تمام ارگانیک کار آسانی نخواهد بود .
بهتر است که از برندها و زنبوردارانی خرید کنید که به آنها اعتماد داشته و دارای استانداردهای تولید ارگانیک باشند .
چرا خرید عسل ارگانیک محبوبیت دارد ؟
همیشه محصولات ارگانیک جذابیت خاص خود را داشتهاند .
واژه « ارگانیک » به روش فرایند تولید و فرآوری محصول گفته میشود که در هر کشوری استانداردهای خاص به خودش را دارد .
محصولات ارگانیک از هر گونه آنتی بیوتیک ، مواد شیمایی و هورمون پاک هستند .
این محصولات ارگانیک برای سلامت بدن انسان بسیار مفیدتر هستند ،
چرا که عاری بودن از مواد شیمایی و سایر مواد نگهدارنده باعث میشود
تا به چنین محصولاتی آلرژی و حساسیت نداشته باشند .
به همین دلیل میتوان محصولات ارگانیک را محصولاتی سالم و پاک دانست .
عسل ارگانیک هم از این قاعده مستثنی نیست . این نوع عسل بسیار سالم و پاک است .
در تولید عسل ارگانیک و سایر محصولات ارگانیک ، از هیچ نوع آفتکش ، سم یا حشرهکشی استفاده نمیشود .
درنتیجه نه تنها به حفظ محیط زیست کمک میکند ، بلکه برای سلامتی انسان هم ضرری ندارند .
فرایند تولید ارگانیک عسل میتواند از آلوده شدن محیط، خاک ، گیاهان و سایر جانوران اطراف زنبورستان به مواد شیمایی جلوگیری کند .
درنتیجه محیط زیست آسیب کمتری خواهد دید و سلامت خاک ، گلها ، زنبورها و حتی جانوران اطراف زنبورستان هم میشود .
در فرایند تولید ارگانیک ، به خود زنبورهای عسل هم آسیبی نخواهد رسید .
بهطورکلی به دلیل سالم و پاک بودن عسل ارگانیک و حفاظت از محیط زیست ،
این نوع عسل معمولا محبوبیت بیشتری دارد .
منبع https://www.livestrong.com/article/270565-difference-between-organic-natural-honey/