عسل با کیفیت و خصوصیات آن

عسل با کیفیت و خصوصیات آن

عسل با کیفیت و خصوصیات آن

معمولا در هنگام خرید عسل ، با برندها و انواع عسل متفاوتی مواجه می‌شویم

که تشخیص بهترین نوع عسل و باکیفیت‌ترین آن برایمان کار دشواری خواهد بود .

شناخت ویژگی‌های عسل با کیفیت و خصوصیات آن می‌تواند به ما کمک کند

تا در هنگام خرید ، بتوانیم یک عسل باکیفیت و مرغوب را انتخاب کنیم .

در ادامه همراه باشید تا با ویژگی‌های یک عسل باکیفیت بیشتر آشنا شویم .

ویژگی‌های بهترین عسل چیست و از کجا بفهمیم که عسل کیفیت خوبی دارد ؟

۱. مواد موجود در عسل

یک عسل باکیفیت ، عسلی است که دارای ناخالصی نباشد و مواد دیگری همچون

شربت ذرت یا ملاس ( عصاره‌ای غلیظ ، تیره و چسبناک که در روند تهیه شکر از چغندر قند یا نیشکر به دست می‌آید ) در آن ترکیب نشده باشد .

درحال حاضر غذاهای بسیاری همچون عسل با شربت ذرت شیرین می‌شوند .

به همین دلیل قبل از خرید باید برچسب اطلاعات روی محصول را حتما بررسی کنید .

بر اساس تحقیقات انواع عسل‌های بسیاری در بازار فروخته می‌شوند

که نه تنها حاوی شربت ذرت هستند ، بلکه شامل نشاسته ، مواد نگهدارنده ، شربت شکر و آرد هم هستند .

به همین دلیل توجه به برچسب محصول و درجه استاندارد عسل اهمیت بسیاری  در تعیین کیفیت عسل دارد .

آزمایشگاه‌های ارزیابی کیفی عسل مطمئن‌ترین راه برای تشخیص خالص بود و کیفیت عسل هستند .

۲. مقدار آب در عسل

بهترین نوع عسل و یک عسل باکیفیت و مرغوب باید ۱۸ درصد یا کمتر ترکیب آب داشته باشد .

مقدار ترکیب آب بیشتر در عسل می‌تواند باعث تخمیر و درنتیجه کاهش تازگی عسل شود .

زمانی که عسل ترکیب آب کمتری داشته باشد ، این مخمرها در عسل هیچ مشکلی ایجاد نخواهند کرد .

اما اگر آب موجود در عسل زیاد باشد ، این مخمرها مشکل ایجاد کرده و باعث تخمیر می‌شوند .

تخمیر باعث افزایش سطح اسید در عسل شده و روی رنگ و طعم آن اثر می‌گذارد .

عسل خام که رطوبت آن ۱۴ درصد یا کمتر است ، توسط بسیاری از کارشناسان به عنوان باکیفیت‌ترین عسل معرفی می‌شود .

۳. فرایند تصفیه عسل

مقدار حرارتی که عسل می‌بیند هم می‌تواند روی کیفیت آن تاثیرگذار باشد .

به همین دلیل کارشناسان بسیاری عسلی که کمتر حرارت دیده باشد را به عنوان یک عسل مرغوب معرفی می‌کنند .

حداقل پردازش روی عسل کمک می‌کند تا خواص عسل مانند آنتی اکسیدان‌ها ، ویتامین‌ها و مواد معدنی در آن حفظ شوند .

هرچقدر عسل بیشتر حرارت ببیند ، بیشتر خواص خود و مواد مغذی را از دست می‌دهد

و این حرارت بالا می‌تواند روی طعم و کیفیت آن هم اثرگذار باشد .

یک عسل باکیفیت معمولا برای حذف ناخالصی‌های موم ، اجزای بدن زنبور یا سایر موارد معمولا به آرامی صاف می‌شود .

این فرایند صاف کردن بیشتر گرده‌های گل را حفظ کرده و کمک می‌کند تا عسل عمر مفید بیشتری داشته باشد .

اما فرایند صاف کردن شدیدتر باعث از بین رفتن بیشتر گرده‌های گل شده و آن را در عسل مخلوط می‌کند .

چنین عسلی یک عسل باکیفیت و مرغوب نخواهد بود .

۴. ظاهر عسل

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که بهترین نوع عسل و عسل باکیفیت دارای ظاهری شفاف است .

اما این باور اشتباه بوده و یک عسل اصل و باکیفیت حاوی گرده‌های گل هم خواهد بود .

این گرده‌های گل در عسل باعث گرفتگی در ظاهر و شکل آن می‌شود .

بر اساس سازمان غذا و داروی آمریکا ( FDA ) یک عسل باکیفیت و اصل باید شامل گرده گل باشد .

همچنین بسیاری از افراد فکر می‌کنند که اگر عسل سفت و چسبناک باشد و از شیشه به سختی جدا شود ، عسل اصل و باکیفیت است .

اما این باور هم نادرست بوده و باید بگوییم که هم عسل غلیظ و هم عسل روان هر دو می‌توانند طبیعی ، اصل و باکیفیت باشند .

غلظت عسل کاملا به نوع گیاه و منطقه جغرافیایی وابسته است .

برای مثال عسل بهار شمال ایران رطوبت بالایی دارد و بسیار رقیق است ،

اما عسل شهریور منطقه کردستان کاملا غلیظ و سفت است چون رطوبت کمتری دارد 

۵. ترکیب عسل در آب سرد

اگر عسل اصل و باکیفیت باشد ، وقتی آن را به آب سرد اضافه کنید ، خودش را گرفته و سفت می‌شود .

یک عسل مرغوب به سختی در آب سرد حل خواهد شد .

۶. شکرک زدن عسل

از دیگر باورها برای تشخیص کیفیت و بهترین نوع عسل ، رس کردن است .

رس  کردن عسل به معنای تقلبی بودن یا ناخالص بودن عسل نیست .

بلکه رس کردن ، نشانه‌ای از باکیفیت بودن و خالص بودن عسل است .

عسل طبیعی حتما رس می کند  .

زمان رس کردن عسل بستگی به رطوبت عسل ، دمای محیط و میزان گلوکز عسل دارد  

اما عسل طبیعی ۱۰۰ درصد در طول زمان رس می بندد .

عسل با کیفیت و خصوصیات آن

بهترین نوع عسل برای مصرف کدام است ؟

بهترین نوع عسل ، عسلی است که ناخالصی نداشته و کاملا طبیعی و ارگانیک تهیه شود .

معمولا عسل خام را بهترین نوع عسل می‌دانند

چرا که فرایند صاف کردن روی آن انجام نشده و به همین دلیل میزان گرده‌های گل و خواص عسل

مثل آنتی اکسیدان‌ها ، ویتامین‌ها و مواد معدنی آن حفظ می‌شود .

به همین دلیل عسل‌های خام دارای خواص و فواید درمانی و مواد مغذی بیشتری هستند .

هرچند عسل خام به دلیل صاف نشدن می‌تواند شامل گرده گل یا گرد و خاک هم باشد

و این‌ها در بعضی افراد به ویژه آن‌هایی که حساسیت دارن ، باعث بروز واکنش‌های آلرژیک می‌شود .

عسل ارگانیک تنها به معنای استفاده نکردن از  شکر در تغذیه زنبور نیست ،

بلکه رعایت استانداردهای خاصی در تولید عسل ارگانیک الزامی‌ است .

عدم استفاده از مواد سمی یا شیمیایی ، آفت‌کش‌ها ، داروها و آنتی بیوتیک ، تغذیه دستی و مصنوعی زنبور عسل

به وسیله شربت شکر و رعایت استانداردهایی در خصوص کندوی عسل ، شان و موم

می‌تواند روی تولید یک عسل ارگانیک و طبیعی باکیفیت اثرگذار باشد .

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *