فراورده های زنبور عسل کدامند؟

فراورده های زنبور عسل کدامند؟

فراورده های زنبور عسل کدامند؟

زنبور عسل فقط تولید کننده عسل نیست .

این حشره کوچک و دوست‌داشتنی محصولات و فرآورده های دیگری هم تولید می‌کند .

فرآورده های زنبور عسل شامل عسل ، گرده گل ، موم و بره موم ، ژل رویال ، زهر زنبور عسل

و زنبورهای لارو و بالغ است که هرکدام شیوه مصرف و خواص متفاوتی دارند .

فراورده های زنبور عسل کدامند؟

۱. زنبور لارو و زهر زنبور عسل

زنبورهای لارو و بالغ برای زنبورداران اهمیت دارند .

معمولا زنبوردارها ،‌ لاروها ( نوزاد زنبورهای عسل ) را می‌فروشند و زنبورهای بالغ را برای خود نگه می‌دارند .

زهر زنبور عسل هم از دیگر فرآورده های مهم زنبور عسل محسوب می‌شود که بافت آن مایع است .

این زهر شفاف و بی‌بو است که می‌تواند باعث التهاب و خارش روی پوست شود .

زهر زنبور عسل می‌تواند زرد تا قهوه‌ای باشد .

از این زهر به خاطر خواص درمانی بسیاری که دارد در تهیه داروهای انسانی و دامپزشکی استفاده می‌شود

و مصرف خوراکی ندارد .

۲. ژل رویال

ژل رویال که با نام‌های شاه‌انگبین و ژل سلطنتی هم شناخته شده ، تنها غذایی است

که در طول عمر به ملکه زنبور‌ها داده می‌شود .

این ژل رویال که حالت خمیری و مایع دارد از فک پایینی زنبورهای کارگر ترشح شده

و غذای اصلی ملکه و زنبورهای لارو تا سه روز اول است .

ژل رویال خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد و دارای پروتئین است .

از ژل رویال در مصرف خوراکی و تهیه داروها استفاده می‌شود .

مصرف خوراکی بیش از حد ژل رویال می‌تواند باعث ایجاد حساسیت شود .

همچنین ﮊل رویال موجود در حجره‌های کارگر مرغوبیت کمتری نسبت به ﮊل رویال حجره‌های ملکه دارد .

۳. موم و بره موم

موم و بره موم از دیگر فرآورده های زنبور عسل است که محبوبیت بالایی دارند .

در گذشته از موم زنبور عسل برای تولید شمع استفاده می‌کردند .

اما در حال حضار با پی بردن به خواص و مزایای موم زنبور عسل ، از آن در تهیه و تولید

داروهای درمانی استفاده شده و مصرف خوراکی هم دارد .

موم زنبور عسل در آب حل نمی‌شود و تقریبا بافت سختی دارد .

بره موم اما شامل موم و رزین است که معمولا از جوانه‌ گل‌ها تهیه می‌شود .

رنگ بره موم به نوع رزین‌ها بستگی دارد و می‌تواند از روشن تا تیره باشد .

بره موم هم از دیگر فرآورده های زنبور عسل محسوب می‌شود که دارای خواص درمانی بسیاری است .

مدت زمان نگهداری بره موم بر خلاف عسل اهمیت دارد و نباید بره موم قدیمی را با بره موم‌های جدید مخلوط کرد .

بره موم حالتی خمیری و چسبناک دارد و با توجه به مناطق جغرافیایی مختلف و انواع گل‌ها ،

بره موم‌ها هم دارای رنگ‌ها و عطرهای متفاوتی هستند .

بره موم خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و به همین دلیل محل قرارگیری آن در ابتدای کندو است

که مانع ورود بیماری‌ها در داخل کندو می‌شود .

این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد و در درمان بسیاری از بیماری‌ها

مثل سرطان ، سیستم ایمنی بدن و فشار خون موثر است .

۴. عسل و گرده گل

عسل اصلی‌ترین و محبوب‌ترین فرآورده زنبور عسل که انواع مختلفی دارد .

عسل ارزش غذایی بالایی دارد و خواص درمانی آن از گذشته مورد توجه بوده است .

به همین دلیل از عسل در تولید داروهای درمانی و حتی لوازم آرایشی استفاده می‌شود

و کاربرد خوراکی آن در آشپزی و شیرینی‌پزی هم بسیار است .

عسل می‌تواند طعم ، رنگ و رایحه متفاوتی داشته باشد ، اما بااین‌حال بیشترین مواد تشکیل دهنده آن قند است .

گرده گل سرشار از پروتئین و مواد مغذی است که یکی از مفیدترین و مغذی‌ترین خوراکی‌ها شناخته می‌شود .

گرده گل در حقیقت غذای زنبورهاست .

مهم‌ترین غذایی که زنبور برای رشد به آن نیاز دارد همین گرده گل است .

ذخیره کردن گرده گل فقط در حجره‌های کارگر صورت می‌گیرد و در سبد گرده ممکن است

که چند نوع گرده گل مشاهده شود .

گرده گل به عنوان یکی از فرآورده‌های مغذی زنبور عسل محسوب می‌شود

که خواص درمانی بسیاری برای سیستم گوارشی ، زیبایی پوست و سیستم ایمنی بدن دارد .

گرده گل را می‌توان به صورت خوراکی مصرف کرد و از آن در تولید مکمل‌های غذایی ،

لوازم آرایشی و داروها هم استفاده می‌شود .

منبع

عسل مدا طعم شیرین طبیعت

2 thoughts on “فراورده های زنبور عسل کدامند؟

    • مدا میگوید:

      اگر به صورت خالص استفاده شود هرروز نیم گرم در سه دوره 20 روزه
      اگر به صورت مخلوط استفاده کند هر10 گرم با 330 گرم عسل ترکیب کرده صبح و شب یک قاشق چایخوری استفاده می شود
      برای اطلاعات جامع پیج اینستاگرامی ما رو فالو کنید medaorganichoney@

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *