فراورده های زنبور عسل کدامند؟
زنبور عسل فقط تولید کننده عسل نیست .
این حشره کوچک و دوستداشتنی محصولات و فرآورده های دیگری هم تولید میکند .
فرآورده های زنبور عسل شامل عسل ، گرده گل ، موم و بره موم ، ژل رویال ، زهر زنبور عسل
و زنبورهای لارو و بالغ است که هرکدام شیوه مصرف و خواص متفاوتی دارند .
فراورده های زنبور عسل کدامند؟
۱. زنبور لارو و زهر زنبور عسل
زنبورهای لارو و بالغ برای زنبورداران اهمیت دارند .
معمولا زنبوردارها ، لاروها ( نوزاد زنبورهای عسل ) را میفروشند و زنبورهای بالغ را برای خود نگه میدارند .
زهر زنبور عسل هم از دیگر فرآورده های مهم زنبور عسل محسوب میشود که بافت آن مایع است .
این زهر شفاف و بیبو است که میتواند باعث التهاب و خارش روی پوست شود .
زهر زنبور عسل میتواند زرد تا قهوهای باشد .
از این زهر به خاطر خواص درمانی بسیاری که دارد در تهیه داروهای انسانی و دامپزشکی استفاده میشود
و مصرف خوراکی ندارد .
۲. ژل رویال
ژل رویال که با نامهای شاهانگبین و ژل سلطنتی هم شناخته شده ، تنها غذایی است
که در طول عمر به ملکه زنبورها داده میشود .
این ژل رویال که حالت خمیری و مایع دارد از فک پایینی زنبورهای کارگر ترشح شده
و غذای اصلی ملکه و زنبورهای لارو تا سه روز اول است .
ژل رویال خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد و دارای پروتئین است .
از ژل رویال در مصرف خوراکی و تهیه داروها استفاده میشود .
مصرف خوراکی بیش از حد ژل رویال میتواند باعث ایجاد حساسیت شود .
همچنین ﮊل رویال موجود در حجرههای کارگر مرغوبیت کمتری نسبت به ﮊل رویال حجرههای ملکه دارد .
۳. موم و بره موم
موم و بره موم از دیگر فرآورده های زنبور عسل است که محبوبیت بالایی دارند .
در گذشته از موم زنبور عسل برای تولید شمع استفاده میکردند .
اما در حال حضار با پی بردن به خواص و مزایای موم زنبور عسل ، از آن در تهیه و تولید
داروهای درمانی استفاده شده و مصرف خوراکی هم دارد .
موم زنبور عسل در آب حل نمیشود و تقریبا بافت سختی دارد .
بره موم اما شامل موم و رزین است که معمولا از جوانه گلها تهیه میشود .
رنگ بره موم به نوع رزینها بستگی دارد و میتواند از روشن تا تیره باشد .
بره موم هم از دیگر فرآورده های زنبور عسل محسوب میشود که دارای خواص درمانی بسیاری است .
مدت زمان نگهداری بره موم بر خلاف عسل اهمیت دارد و نباید بره موم قدیمی را با بره مومهای جدید مخلوط کرد .
بره موم حالتی خمیری و چسبناک دارد و با توجه به مناطق جغرافیایی مختلف و انواع گلها ،
بره مومها هم دارای رنگها و عطرهای متفاوتی هستند .
بره موم خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و به همین دلیل محل قرارگیری آن در ابتدای کندو است
که مانع ورود بیماریها در داخل کندو میشود .
این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد و در درمان بسیاری از بیماریها
مثل سرطان ، سیستم ایمنی بدن و فشار خون موثر است .
۴. عسل و گرده گل
عسل اصلیترین و محبوبترین فرآورده زنبور عسل که انواع مختلفی دارد .
عسل ارزش غذایی بالایی دارد و خواص درمانی آن از گذشته مورد توجه بوده است .
به همین دلیل از عسل در تولید داروهای درمانی و حتی لوازم آرایشی استفاده میشود
و کاربرد خوراکی آن در آشپزی و شیرینیپزی هم بسیار است .
عسل میتواند طعم ، رنگ و رایحه متفاوتی داشته باشد ، اما بااینحال بیشترین مواد تشکیل دهنده آن قند است .
گرده گل سرشار از پروتئین و مواد مغذی است که یکی از مفیدترین و مغذیترین خوراکیها شناخته میشود .
گرده گل در حقیقت غذای زنبورهاست .
مهمترین غذایی که زنبور برای رشد به آن نیاز دارد همین گرده گل است .
ذخیره کردن گرده گل فقط در حجرههای کارگر صورت میگیرد و در سبد گرده ممکن است
که چند نوع گرده گل مشاهده شود .
گرده گل به عنوان یکی از فرآوردههای مغذی زنبور عسل محسوب میشود
که خواص درمانی بسیاری برای سیستم گوارشی ، زیبایی پوست و سیستم ایمنی بدن دارد .
گرده گل را میتوان به صورت خوراکی مصرف کرد و از آن در تولید مکملهای غذایی ،
لوازم آرایشی و داروها هم استفاده میشود .
عسل مدا طعم شیرین طبیعت
لطفا درباره ی مقدار و روش مصرف بره موم و ژل رویال مطلب بگذارید
اگر به صورت خالص استفاده شود هرروز نیم گرم در سه دوره 20 روزه
اگر به صورت مخلوط استفاده کند هر10 گرم با 330 گرم عسل ترکیب کرده صبح و شب یک قاشق چایخوری استفاده می شود
برای اطلاعات جامع پیج اینستاگرامی ما رو فالو کنید medaorganichoney@