فواید مصرف شیر عسل
عسل و شیر به عنوان دو خوراکی خوش طعم هر کدام دارای خواص و ارزش غذایی بالایی هستند .
از گذشته از شیر و عسل برای درمان و بهبود بیماریهای متعددی استفاده میشده است .
شیر به عنوان یک نوشیدنی سرشار از کلسیم و عسل به عنوان یک شیرین کننده طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان ،
بسیار برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی موثر هستند .
در ادامه همراه باشید تا با فواید مصرف شیر عسل بیشتر آشنا شوید .
فواید مصرف شیر عسل
خواص درمانی و ارزش غذایی عسل
عسل یک شیرین کننده طبیعی است که طعم دلپذیری دارد و در انواع خوراکیها از آن برای شیرین کردن طعم استفاده میشود .
این شیرین کننده طبیعی توسط زنبورهای عسل از شهد گلها تهیه میشود .
عسل علاوه بر کاربرد خوراکی که دارد ، فواید و خواص درمانی بسیاری هم برای آن یاد شده است .
به همین دلیل از گذشته از عسل در طب سنتی برای درمان بیماریهایی چون سرماخوردگی ، جای زخم و کاهش وزن استفاده میکردند .
عسل دارای ویتامینها ، آنزیمها و مواد معدنی است و به همین دلیل ارزش غذایی بالایی دارد .
همچنین سرشار از آنتی اکسیدان بوده و خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد .
خواص درمانی و ارزش غذایی شیر
شیر سرشار از کلسیم ، پتاسیم ، فسفر ، پروتئین ، ویتامین دی ، ویتامین آ ، ریبوفلاوین ، ویتامین ب۱۲ و نیاسین است .
به همین دلیل شیر برای تقویت استخوانها و دندانها ، تقویت بافت ماهیچهها ، حفظ فشار خون ، بهبود سیستم ایمنی بدن و تولید انرژی بسیار موثر است .
بهطورکلی میتوان شیر را نوشیدنی بسیار مغذی با ارزش غذایی بالا دانست که خواص درمانی هم دارد .
فواید شیر عسل
ترکیب عسل و شیر همیشه در منو غذایی وجود داشته است .
نوشیدنی شیر عسل علاوه بر طعم دلپذیری که دارد ، بسیار آرامبخش بوده و خواص درمانی بسیاری برای آن یاد شده است .
در ادامه بعضی از فواید شیر عسل را معرفی میکنیم :
۱. بهبود کیفیت خواب
بسیاری از مردم قبل از خواب یک لیوان شیر عسل مصرف میکنند تا خواب راحتتری داشته باشند .
بر اساس تحقیقات انجام شده روی ۶۸ نفر بیمار مبتلا به بیماریهای قلبی ،
مصرف شیر عسل دو بار در روز به مدت سه روز متوالی به آنها کمک کرده تا خواب بهتری را تجربه کنند .
تحقیقات بسیاری هم نشان داده که عسل و شیر به صورت جداگانه ، هر دو برای تقویت و بهبود خواب مناسب هستند .
پس جای تعجبی ندارد که ترکیب این دو ماده هم برای داشتن یک خواب راحت موثر باشد .
بر اساس تحقیقات مصرف ۱۰ گرم عسل ( حدود یک و نیم قاشق غذاخوری ) ،
نیم ساعت قبل از خواب میتواند کیفیت خواب کودکان را بهبود داده و عفونتهای تنفسی و سرفه ناشی از آن را درمان کند .
همچنین بر اساس تحقیقات ، افرادی که همیشه شیر مصرف میکنند ، کیفیت خواب بهتری نسبت به سایر افراد دارند .
۲. تقویت استخوانها
شیر سرشار از کلسیم است و به همین دلیل نقش عمدهای در تقویت استخوانهای بدن دارد .
بر اساس تحقیقات نوشیدن شیر میتواند از پوکی استخوان و شکستگی آنها پیشگیری کند .
به همین دلیل از دیگر فواید شیر عسل ، میتوان تقویت استخوانها را نام برد .
چرا که عسل هم به دلیل آنکه سرشار از آنتی اکسیدان است و خاصیت ضد التهابی دارد ، میتواند از سلامت استخوانها محافظت کند .
بر اساس تحقیقات مصرف عسل میتواند از آسیب دیدگیها در هنگام ورزش هم جلوگیری کند .
درنتیجه میتوان گفت که نوشیدن شیر عسل در تقویت و محافظت از استخوانها بسیار موثر است .
۳. بهبود سلامت قلب
هر گاه که صحبت از سلامت قلب باشد ، شیر عسل میتواند به عنوان یک داروی طبیعی معرفی شود .
بر اساس تحقیقات شیر سطح کلسترول خوب را افزایش میدهد و به این ترتیب میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی جلوگیری کند .
البته این مورد درباره شیر کامل صدق میکند و نه شیر کم چرب .
شیر همچنین سرشار از پتاسیم است .
پتاسیم به عنوان یک ماده مغذی در کاهش فشار خون نقشی اساسی دارد .
همچنین مطالعات نشان میدهد که عسل هم میتواند سطح تری گلیسیرد و کلسترول بد را کاهش دهد .
تری گلیسیرید و کلسترول بد از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی محسوب میشوند .
عسل همچنین با کاهش علائم التهاب میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد .
به همین دلیل میتوان از فواید شیر عسل ، بهبود سلامت قلب را هم نام برد .
عوارض مصرف شیر عسل
اگر چه مصرف شیر و عسل فواید و خواص درمانی بسیاری دارد ،
اما میتواند عوارض جانبی هم داشته باشد .
برای مثال افرادی که به لاکتوز و شیر حساسیت دارند ، با نوشیدن شیر دچار مشکل خواهند شد .
همچنین بعضی از افراد با مصرف لبنیات دچار حساسیتهای پوستی مثل آکنه و اگزما میشوند .
عسل هم خواص درمانی و مزایایی سلامتی بسیاری دارد ، اما نباید فراموش کنید که سرشار از قند و کالری است .
مصرف بیش از حد قند موجود در عسل میتواند باعث افزایش وزن ، بیماریهای قلبی ، دیابت و مشکلات کبدی شود .
همچنین کودکان زیر ۱۲ ماه نباید به هیچ عنوان عسل مصرف کنند .
چرا که عسل حاوی نوعی باکتری است که در کودکان زیر یک سال باعث ایجاد مسمومیت شده و خطر مرگ را به دنبال دارد .
همچنین حرارت دادن عسل بسیار خطرناک است .
به همین دلیل به هیچ عنوان نباید عسل را در شیر داغ حل کنید .
چرا که حرارت باعث ایجاد هیدروکسی متیل فورفورال ( HMF ) در عسل میشود .
این ماده سمی بوده و میتواند باعث سرطان یا حتی مرگ شود .
بنابراین بهتر است که برای بهرهمندی از فواید شیر عسل ، از حرارت دادن آن خودداری کرده و به مقدار کمی از آن بنوشید .
عسل مدا طعم شیرین طبیعت