9 خاصیت شگفت انگیز عسل
عسل از دوران باستان ، توسط بشر به عنوان غذا و دارو استفاده می شده است .
این ماده دارای ترکیبات گیاهی بسیار مفید است و فواید زیادی برای سلامتی دارد .
عسل به ویژه هنگامی که به جای قند تصفیه شده ( که 100٪ کالری خالص است ) استفاده می شود ، بسیار سالم تر است .
در اینجا به 10 فایده برتر عسل برای سلامتی اشاره شده است :
9 خاصیت شگفت انگیز عسل
-
عسل حاوی برخی مواد مغذی خاص است
عسل مایعی شیرین و غلیظ است که توسط زنبورهای عسل ساخته می شود .
زنبورها عمدتاً شهد گلهای غنی از قند را از محیط خود جمع آوری می کنند .
آنها پس از ورود به کندو ، شهد را به طور مکرر مصرف می کنند ، هضم می نمایند و بالا می آورند .
محصول نهایی این کار ، عسل است .
عسل مایعی است که به عنوان غذای ذخیره شده زنبورهای عسل استفاده می شود .
بو ، رنگ و طعم آن به انواع گلهای بازدید شده توسط زنبور عسل بستگی دارد .
از نظر غذایی ، 1 قاشق غذاخوری عسل ( 21 گرم ) حاوی 64 کالری و 17 گرم قند از جمله فروکتوز ، گلوکز ، مالتوز و ساکاروز است .
عسل تقریباً حاوی هیچ فیبر ، چربی و پروتئینی نیست .
عسل همچنین حاوی مقادیری از چندین ویتامین و مواد معدنی است .
شما برای تأمین نیازهای روزانه خود ، باید مقدار زیادی از این ماده را میل کنید .
عسل را می توان به دلیل داشتن ترکیبات گیاهی زیست فعال و آنتی اکسیدان ، بی همتا دانست .
انواع تیره عسل حتی نسبت به انواع روشن تر آن ، دارای مقدار بیشتری از این ترکیبات هستند .
خلاصه : عسل مایعی غلیظ و شیرین است که توسط زنبورهای عسل ساخته شده است .
ویتامین و مواد معدنی کمی دارد اما از نظر داشتن برخی ترکیبات گیاهی ، بسیار غنی است .
-
عسل با کیفیت بالا ، سرشار از آنتی اکسیدان است
عسل با کیفیت بالا حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مهم است .
آنتی اکسیدان ها شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها هستند .
دانشمندان بر این باورند که اختلاط این ترکیب ها ، به عسل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می دهد .
جالب اینجاست که دو مطالعه نشان داده است که مصرف عسل گندم سیاه ، مقدار آنتی اکسیدان خون شما را افزایش می دهد .
آنتی اکسیدان ها باعث کاهش خطر حملات قلبی ، سکته های مغزی و برخی از انواع سرطان می شوند .
آنها همچنین ممکن است سلامت چشم را تقویت کنند .
خلاصه : عسل حاوی تعدادی آنتی اکسیدان از جمله ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها است .
- آنتی اکسیدان های موجود در عسل می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند
فشار خون یکی از عوامل خطرناک برای بیماران قلبی است و عسل می تواند به کاهش آن کمک کند .
این ماده حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که باعث کاهش فشار خون می شوند .
مطالعاتی که بر روی موش ها و انسان ها انجام شده اند ، کاهش متوسط فشار خون را در اثر مصرف عسل نشان داده اند .
خلاصه : خوردن عسل ممکن است منجر به کاهش فشار خون که یک عامل خطرناک برای بیماران قلبی است ، شود .
4- عسل همچنین به بهبود کلسترول کمک می کند
سطح بالای کلسترول LDL یک عامل خطرناک برای بیماران قلبی است .
این نوع کلسترول نقش عمده ای در تصلب شرایین و تجمع چربی در عروق شما دارد که می تواند منجر به حملات قلبی و مغزی شود .
جالب اینجاست که چندین مطالعه نشان داده است که عسل می تواند سطح کلسترول شما را بهبود بخشد .
مصرف عسل ، کلسترول کل و کلسترول LDL “بد” را کاهش می دهد در حالی که کلسترول HDL “خوب” را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد .
به عنوان مثال ، یک مطالعه که بر روی 55 بیمار انجام شد ، مصرف عسل را با مصرف قند
مقایسه کرد و دریافت که عسل باعث کاهش 5.8 درصدی LDL و افزایش 3.3 درصدی کلسترول HDL می شود .
این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف منظم عسل منجر به کاهش وزن به میزان 1.3 درصد می شود .
خلاصه : به نظر می رسد عسل تأثیر مثبتی بر میزان کلسترول دارد .
مصرف روزانه این ماده منجر به کاهش متوسط کلسترول کل و کلسترول LDL “بد” می شود در حالی که کلسترول HDL “خوب” را بالا می برد .
5- عسل می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد
افزایش تری گلیسیرید خون ، یکی دیگر از عوامل پر ریسک برای بیماری های قلبی است .
تری گلیسیریدها همچنین با مقاومتی که در برابر انسولین از خود نشان می دهند ، عامل اصلی ابتلا به دیابت نوع 2 هستند .
سطح تری گلیسیرید خون با مصرف مواد غذایی حاوی قند و کربوهیدرات های تصفیه شده ، افزایش می یابد .
جالب اینجاست که در چندین مطالعه نشان داده شده است
که مصرف منظم عسل ( به ویژه هنگامی که از این ماده به عنوان یک جایگزین برای قند استفاده شود ) ، باعث پایین آمدن سطح تری گلیسیرید می شود .
در یک مطالعه دیگر که عسل و شکر را با هم مقایسه کرده است ، نشان داده شده است
که سطح تری گلیسیرید خون در گروهی که فقط عسل مصرف کرده اند ، 11 تا 19 درصد کاهش یافته است .
خلاصه : افزایش تری گلیسیرید یک عامل پر ریسک برای بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 است .
چندین مطالعه نشان می دهد که خوردن عسل می تواند سطح تری گلیسیرید خون را کاهش دهد ، به ویژه اگر به عنوان جایگزین برای قند استفاده شود .
-
آنتی اکسیدان ها با اثرات مفید بر سلامت قلب مرتبط هستند
یکی دیگر از 9 خاصیت شگفت انگیز عسل
باز هم تاکید می کنیم که عسل یک منبع غنی از فنل ها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی است .
بسیاری از این ترکیبات با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط هستند .
آنتی اکسیدان ها باعث گشاد شدن عروق قلب شما می شوند و در نتیجه جریان خون در قلب شما افزایش می یابد .
آنها همچنین ممکن است از تشکیل لخته های خون که منجر به حملات قلبی و مغزی می شوند، جلوگیری کنند.
علاوه بر این ، یک مطالعه روی موش ها نشان داده است که عسل در برابر استرس اکسیداتیو ، از قلب محافظت می کند .
اما هیچ مطالعه طولانی مدتی در مورد ارتباط مصرف عسل و سلامت قلب که بر روی انسان ها انجام شده باشد ، در دسترس نیست .
خلاصه : آنتی اکسیدان های موجود در عسل با اثرات مفیدی بر روی سلامت قلب ، از جمله افزایش جریان خون
در قلب و کاهش خطر تشکیل لخته خون، ارتباط دارند .
-
عسل باعث ترمیم سوختگی و زخم می شود
از زمان مصر باستان ، از عسل برای درمان موضعی التیام زخم ها و سوختگی ها استفاده می شده است و این درمانها امروزه نیز رایج هستند .
بررسی 26 مطالعه در مورد اثر عسل بر روی زخم ها نشان داده است
که عسل در بهبود سوختگی با عمق جزئی و زخم هایی که بعد از جراحی عفونی شده اند ، موثر است .
عسل همچنین یک درمان موثر برای زخم های پای دیابتی است که از جمله عوامل جدی است که می تواند منجر به قطع عضو شود .
در یک مطالعه ، میزان موفقیت عسل برای درمان زخم ها 43.3٪ گزارش شده است .
در مطالعه دیگری ، عسل 97٪ زخم های موضعی بیماران دیابتی را بهبود بخشیده است .
محققان بر این باورند که قدرت بهبود عسل ، از خواص ضد باکتری و ضد التهابی آن و همچنین توانایی آن در تغذیه بافت های اطراف حاصل می شود .
علاوه بر این، عسل می تواند به درمان سایر بیماری های پوستی از جمله ضایعات پسوریازیس و تبخال کمک کند .
عسل مانوکا به طور ویژه برای درمان زخم های سوختگی موثر است .
خلاصه : وقتی عسل روی پوست قرار می گیرد، می تواند بخشی از یک برنامه درمانی موثر برای سوختگی ، زخم و بسیاری از بیماری های پوستی باشد .
عسل خصوصاً برای زخم های پای دیابتی موثر است .
8- عسل می تواند به سرکوب سرفه در کودکان کمک کند
سرفه یک مشکل شایع در کودکان مبتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی است .
این عفونت ها می توانند خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین را تحت تأثیر قرار دهند .
با این حال داروهای اصلی سرفه همیشه موثر نیستند و می توانند عوارض جانبی داشته باشند .
جالب اینجاست که ممکن است عسل انتخاب بهتری نسبت به داروهای شیمیایی باشد .
شواهد نشان می دهند که عسل برای سرکوب سرفه، بسیار موثر عمل می کند.
یک مطالعه نشان داده است که عسل بهتر از دو داروی معمول سرفه عمل می کند .
یک مطالعه دیگر هم نشان داده است که عسل علائم سرفه را کاهش می دهد و کیفیت خواب را بیش از داروهای رایج سرفه بهبود می بخشد .
با این وجود ، به دلیل خطر ابتلا به بوتولیسم ، هرگز نباید به کودکان زیر یک سال عسل داد .
خلاصه : برای کودکان بالای یک سال، عسل می تواند به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی و ایمن برای سرفه عمل کند .
برخی مطالعات نشان می دهند که عسل حتی از داروهای متداول برای سرفه نیز موثرتر است .
-
عسل خوشمزه است اما همچنان کالری و قند بالایی دارد
عسل یک جایگزین خوشمزه و سالم برای قند و شکر است .
هنگام خرید عسل ، حتما یک برند با کیفیت بالا را انتخاب کنید .
زیرا ممکن است برخی از برندهای بی کیفیت ، عسل را با شربت مخلوط کنند .
به خاطر داشته باشید که عسل فقط باید در حد متوسط مصرف شود .
زیرا کالری و قند زیادی دارد .
فواید عسل هنگامی بیشتر نمایان می شوند که جایگزین یک شیرین کننده ناسالم دیگر شود