عسل مصنوعی چیست ؟
عسل مصنوعی یا عسل تقلبی از ترکیب مواد قندی تهیه شده و تنها از شهد گل نیست .
معمولا رستورانها و شیرینیپزیها برای تهیه مواد غذایی خود از عسل مصنوعی استفاده میکنند .
چرا که این نوع عسل ارزانتر است .
عسل مصنوعی از لحاظ ظاهری با عسل طبیعی فرقی ندارد اما برخلاف عسل طبیعی هیچ خواص درمانی و مزیتی نداشته و تنها قند ساده است .
در ادامه همراه باشید تا ببینیم عسل مصنوعی چیست و چه کاربردی دارد .
عسل مصنوعی چیست ؟
عسل مصنوعی یا عسل تقلبی ، همان عسلی است که دستکاری شده و به آن ترکیباتی
چون گلوکز ، دکستروز ، ملاس ، شربت قند ، آرد ، شربت ذرت ، نشاسته یا مواد دیگری به جز شهد گل اضافه شده است .
به همین دلیل دیگر یک عسل خالص نیست .
حتی بسیاری این عسل تقلبی را با عسل خالص ترکیب میکنند تا در هزینههای تولید خود صرفهجویی کنند .
البته بعضی میگویند که اضافه کردن این ترکیبات قندی به عسل برای بهبود کیفیت آن است ، اما باید بگوییم که چنین نیست .
عسل خالص و اصل تنها از شهد گل تهیه میشود و نباید هیچ افزودنی یا شیرین کننده مصنوعی داشته باشد .
به عسلی که خالص نباشد و به آن افزودنیهای دیگری اضافه شده باشد ، عسل مصنوعی یا تقلبی گفته میشود .
چنین عسلی با ترکیبات شیمیایی تهیه میشود و ارتباطی با زنبورهای عسل نخواهد داشت .
البته ممکن است که مقداری از عسل طبیعی که توسط زنبورهای عسل تولید شده در آن وجود داشته باشد ،
اما باز هم به دلیل وجود ترکیبات شیمایی تقلبی و مصنوعی خواهد بود .
عسل مصنوعی ارزانتر است و به همین دلیل در بسیاری از نانواییها ، رستورانها یا قنادیها از عسل مصنوعی استفاده میشود .
عسل مصنوعی بیشتر حاوی ساکارز نیشکر یا چغندرقند ( شربت اینورت ) است و معمولا برای اینکه
از لحاظ ظاهر و عطر شبیه عسل واقعی شود ، به آن شکر یا شربت نشاسته اضافه میشود .
مزایا و معایب عسل مصنوعی چیست ؟
عسل مصنوعی در حقیقت همان شکر است .
این نوع عسل خواص درمانی و ارزش غذایی عسل واقعی و خالص را ندارد .
عسل مصنوعی از ترکیباتی تهیه میشود که آن را به نوعی قند تبدیل میکند و هیچ تفاوتی با شکر و قند ساده ندارد .
شکر یک «کالری پوچ» است .
انرژی بدن را تامین میکند اما هیچ ارزش غذایی ندارد و میتواند باعث پوسیدگی دندانها و افزایش وزن شود .
درحقیقت شکر به سرعت قند خون را افزایش میدهد که ماندگاری ندارد و به سرعت هم افت میکند .
این اتفاق میتواند باعث خستگی و سردرد شود .
همچنین مصرف بیش از حد شکر میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا
به دیابت ، چاقی ، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مشکلات شدید مربوط به کبد شود ..
چرا که کبد باید فروکتوز شکر را متابولیزه کند ، ممکن است با مصرف زیاد شکر دچار مشکلات بسیاری شود .
بااینحال هیچ مزیتی نمیتوان برای عسل مصنوعی نام برد .
آنچه باید در مورد خرید عسل مصنوعی بدانید
عسل مصنوعی با همین نام در بازار برای مصارف شیرینیپزی و رستورانها فروخته میشود .
به شما پیشنهاد میکنیم که به جای خرید عسل مصنوعی ، از عسل طبیعی استفاده کنید .
درست است که عسل طبیعی گرانتر از عسل مصنوعی است ، اما عسل طبیعی دارای
خواص بیشتری بوده و عطر و طعم متفاوتتری از عسل مصنوعی دارد .
حالا که میدانید عسل مصنوعی چیست شاید بهتر باشد که خرید عسل طبیعی را جایگزین آن کنید
جالب است بدانید که بعضی از تولیدکنندگان عسل طبیعی ، ممکن است که عسل طبیعی را با عسل مصنوعی ترکیب کنند .
برای اطمینان از خرید عسل طبیعی هم ، حتما از برندها یا زنبوردارانی خرید کنید
که به آنها اطمینان دارید و برچسب محصول را پیش از خرید بررسی کنید .
چرا که عسل طبیعی سرشار از مواد مغذی ، ویتامینها و آنتی اکسیدان است و خواص درمانی بسیاری دارد .
همچنین برای تشخیص ارگانیک بودن یا طبیعی بودن عسل میتوانید به استانداردها و ارزیابیهای کیفی آزمایشگاهی محصول توجه کنید .
چرا که تنها راه مطمئن برای تشخیص خالص بودن عسل ، آزمایشگاههای کیفی هستند .
البته روشهای خانگی هم برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی وجود دارد که شاید بتواند به شما کمک کند .
معمولا گفته میشود که عسل تقلبی و مصنوعی شکرک میزند .
شکرک زدن ویژه عسل تقلبی و رس کردن از ویژگیهای یک عسل طبیعی و خالص است .
عسل طبیعی حتما رس می بندد .
همچنین گفته میشود که عسل مصنوعی غلیظ نیست و به راحتی با تکان دادن ظرف حرکت میکند .
باید بگوییم که غلظت عسل عامل موثری در تشخیص عسل طبیعی از مصنوعی نیست .
چرا که عسل طبیعی میتواند هم غلیظ باشد و هم رقیق . نوع شهد گل بر روی غلظت عسل طبیعی موثر است .
برای مثال عسلی که در فصل بهار در قسمتهای شمالی کشور تهیه میشود ، به دلیل رطوبت رقیق است .
اما این رقیق بودن به معنای مصنوعی و تقلبی بودن آن نیست .
منبع https://healthywithhoney.com/what-is-artificial-honey-or-fake-honey-what-we-have-in-our-food/
اشتراک ها: چالش خرید عسل اصل - یک سوال