خواص بره موم زنبور عسل

خواص بره موم زنبور عسل

 خواص بره موم زنبور عسل 

استفاده از بره‌ موم به عنوان یک ماده مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدنی به قرن‌ها پیش برمی‌گردد .

در سال‌های اخیر ، آزمایش‌های انجام شده در بدن انسان اطلاعات جدیدی در رابطه با مکانسیم عملکرد بره موم ارائه کرده است .

در دهه‌های اخیر بره موم به دلیل داشتن ویژگی‌های دارویی مفید

برای تقویت سیستم ایمنی و خاصیت‌های ضد توموری ، ضد میکروبی ، ضد التهابی و آنتی‌اکسیدان طرفداران زیادی پیدا کرده است .

به همین دلیل ، محصولات حاوی بره موم وارد صنعت دارو و غذا شده و وارد بازار شدند .

در ادامه همراه باشید تا ویژگی‌ های بره موم و روش تشخیص اصل آن از تقلبی را به شما توضیح دهیم .

ویژگی های بره موم

بره موم به هیچ‌وجه یک کشف جدید نیست و استفاده از آن به عنوان دارو در پزشکی سنتی

به دوره‌های باستانی ، حدود 300 سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد .

مصریان ، یونانیان و رومی‌ها از بره موم به خاطر ویژ‌گی‌های شفابخشی که برای معالجه بعضی از زخم‌های پوستی داشته‌ استفاده کرده‌اند

اما به طور کلی به داشتن ویژگی ضد التهابی برای معالجه جراحات و زخم‌ها مشهور است .

مصریان باستان از بره موم برای مومیایی کردن مردگانشان استفاده می‌کردند

و در طول تاریخ نیز برای درمان زخم‌ها و بازسازی بافت‌‌های سربازان مجروح در جنگ استفاده شده است .

بره موم چیست ؟

یک ماده صمغی است که به ‌وسیله زنبورها از جوانه و مواد مترشحه

از گیاهان و صمغ درختان جمع‌آوری می‌شود و در حضور آنزیم‌های زنبور تغییر شکل می‌دهد .

درباره ویژگی های بره موم بیشتر بدانیم

رنگ آن از سبز و قرمز تا قهوه‌ای سوخته متغیر است .

بره موم بوی خاصی دارد و حالت چسبندگی آن به دلیل واکنش شدید به روغن‌ها و پروتئین‌های پوستی است .

به‌طورکلی ، بره موم در حالت طبیعی از 30 درصد موم ، 50 درصد رزین و بلسان  گیاهی ،

10 درصد روغن‌های ضروری و معطر ، 5 درصد دانه‌های گرده و مواد دیگری تشکیل می‌شود .

از نظر ریشه‌شناسی لغات در کلمه یونانی ( Propolis ) بره موم ، Pro به معنی برای یا در دفاع و Polis به معنی شهر ،یعنی دفاع از کندو .

زنبورها از آن برای موم کردن سوراخ‌ها در شان عسلشان ، صاف کردن دیوارهای داخلی و

پوشش دادن لاشه‌های مزاحمی که در داخل کندو مرده‌اند ، به‌ منظور جلوگیری از تجزیه آنها ، استفاده می‌کنند .

خواص بره موم  زنبور عسل چیست  و در چه زمانی ساخته می شود ؟

به این شکل که زنبورها با شروع زمستان ابعاد در ورود به کندو را به کمک بره موم کوچک می‌کنند تا بتوانند به سرمای زمستان غلبه کنند .

همچنین بره موم به ‌علت داشتن خاصیت ضد میکروبی و اثر ضدعفونی ، از زنبور در برابر بعضی بیماری‌ها حمایت می‌کند .

این یکی دیگر از کاربردهای شگفت‌انگیز بره موم برای زنبورهای عسل است .

آنها با قرار دادن بره موم در دهانه کندو هنگام رفت‌وآمد پاهای خود را کاملا عفونت‌زدایی می‌کنند .

با این حال ، مهم‌ترین نقش بره موم در کندوهای عسل این است

که زنبورها می‌توانند کندوی خود را به کمک آن‌ها مهروموم کنند ،

در غیر اینصورت عوامل مهاجم مثل مار و مارمولک خواهند توانست به کندوی زنبور عسل وارد شوند و به آن آسیب بزنند .

در منطقه معتدل نیمکره شمالی زنبورها بره موم را تنها در تابستان از اواخر بهار تا اوایل پاییز جمع‌آوری می‌کنند .

ویژگی‌ های بره موم اصل که به تشخیص آن از تقلبی کمک می‌کند چیست ؟

رنگ : رنگ بره موم اصل قهوه‌ای است اما باید توجه داشت که بسته به محل تهیه آن ممکن است بین طیف زرد تا سیاه متغیر باشد .

بو : بره موم اصل بوی تندی شبیه به بوی صمغ درختان و بوی موم دارد .

طعم : بره موم واقعی دارای طعم خاصی است و هنگام جویده شدن بهتر است اول کمی با آب دهان مخلوط شود تا طعم ملایم‌تری بگیرد .

بره موم را نیم ساعت بجوید، سپس آن را قورت دهید یا بیرون بیندازید .

به طور کلی ، رنگ ، بو و مزه بره موم می‌تواند بسته به این ‌که در چه منطقه‌ای و در چه فصلی از سال توسط زنبورها تولید شده ، متفاوت باشد .

بره موم از چه عناصری تشکیل می‌شود ؟

ماده  بوم شامل این عناصر می‌شود :

  • صمغ درخت
  • گرده گل
  • آستروئید
  • ویتامین‌ها
  • سدیم
  • اسیدهای چرب ضروری
  • نقره
  • جیوه
  • مس
  • اسیدهای آمینه
  • منیزیم
  • سیلیس
  • وانادیوم
  • کلسیم
  • آهن
    ویژگی های بره موم را با هم بررسی نمودیم امیدواریم این مطلب مفید بوده باشد .

    عسل مدا طعم شیرین طبیعت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *