عسل شناسنامه دار چیست؟
عسل که یک شیرین کننده طبیعی شناخته میشود و سرشار از آنزیمها و آنتی اکسیدان است ؛
از گذشته تا به امروز مورد توجه عموم مردم بوده و کاربردهای فراوانی دارد .
از عسل در آشپزی تا تهیه ماسکهای صورت استفاده میشود .
بااینحال نکتهای که همیشه در هنگام خرید عسل حایز اهمیت است ، طبیعی و اصل بودن آن به شمار میرود .
این روزها از واژه شناسنامه برای توصیف عسلهای طبیعی و اصل استفاده میکنند و احتمالا
شما هم واژه عسل شناسنامه دار را در بازار شنیده باشید و برایتان این سوال پیش آمده باشد
که عسل برای چه و چگونه میتواند شناسنامه داشته باشد ؟
در ادامه همراه باشید تا درباره عسل شناسنامه دار به شما توضیح دهیم .
عسل شناسنامه دار چیست؟ چه تفاوتی با دیگر انواع عسل دارد ؟
یکی از روشهای جدیدی که این روزها برای مشخص کردن عسل طبیعی از تقلبی در بازار انجام میشود ، تهیه شناسنامه برای عسل است .
به همین دلیل برندهای مختلفی برای اثبات ادعای طبیعی بودن محصول خود ، برای آن شناسنامه تهیه میکنند .
عسل شناسنامه دار در بازار ایران ، درحقیقت همان عسل طبیعی است .
تنها تفاوت عسل شناسنامه دار با سایر عسلها در این است که همراه محصول یک برگه کاغذ شامل اطلاعات زیر گذاشته میشود :
- درجه کیفی عسل
- اطلاعات عرضه کننده عسل
- برگه آزمایش عسل
- مشخصات تماس با زنبورداران
این اطلاعات به خریدار کمک خواهد کرد تا اصالت عسل را بشناسد و بداند که عسل توسط چه کسی و از کجا تهیه شده است .
همچنین نتایج آزمایش عسل و درجه کیفی آن ،
از مهمترین و معتبرترین روشهای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی هستند که در این شناسنامه هم ذکر میشود .
آیا خرید عسل شناسنامه دار ، راهکاری معتبر برای اطمینان از طبیعی بودن عسل است ؟
متاسفانه در بازار عسل هم درست مانند بازارهای دیگر ، تقلب بسیار است .
افراد بسیاری برای کاهش هزینهها و افزایش حجم عسل ، به ترکیبات آن شکر مصنوعی همچون شربت ذرت اضافه میکنند
یا زنبورها را به صورت دستی با شکر تغذیه میکنند .
در چنین حالتی عسل طبیعی نبوده و به عنوان یک عسل تقلبی و ناخالص شناخته میشود .
عوامل ارگانیک یا طبیعی بودن عسل :
اولین ویژگی مهم عسل ارگانیک این است که در کلیه مراحل تولید آن
از هیچ نوع ماده سمی یا شیمیایی ، آفتکشها ، داروها و آنتی بیوتیک استفاده نشده است .
و حتی در هنگام مبارزه با بیماریها و آفتها هم نباید از مواد شیمیایی استفاده کرد و همه چیز باید به حالت طبیعی اجرا شود .
دومین ویژگی مهم تغذیه زنبورها است .
یعنی زنبورها نباید از هیچ مادهای به غیر از شهد گل ، برای تهیه عسل تغذیه کنند .
اگر به زنبورها شکر داده شود ، عسل تهیه شده دیگر طبیعی نخواهد بود .
از ویژگیهای دیگر عسل طبیعی میتوان به رعایت استانداردها در خصوص کندوی عسل ، شان و موم اشاره کرد .
عسل به دلیل خاصیت اسیدی که دارد ،
نباید در ظروف فلزی یا پلاستیکی نگهداری شود .
به همین دلیل ظروف نگهداری عسل باید شیشهای ، تمیز و فاقد هرگونه آلودگی باشند .
ویژگیهای عسل شناسنامه دار
جانمایی مزارع ویژگی مهم دیگری در تولید عسل ارگانیک است .
بنههای زنبور عسل باید در فاصلهی شش کیلومتر هوایی از یکدیگر قرار بگیرند .
همچنین ، باید در محلی قرار گیرد که دور از مزارع دیگر و احتمال در معرض سموم قرار گرفتن باشند .
با این حال برای اطمینان خاطر بیشتر تمامی عسلها ، باید پیش از بستهبندی در آزمایشگاههای مجهز مورد بازبینی قرار بگیرند .
افراد متخصص با بررسی دقیق نمونهها در این آزمایشگاهها اطمینان حاصل میکنند
که تمامی استانداردهای تولید ارگانیک به دقت رعایت شده باشند .
درحقیقت تنها روش معتبر برای تشخیص عسل طبیعی ، نتایج آزمایشگاهی بوده و هیچ راه ساده و خانگی برای تشخیص اصل بودن عسل وجود ندارد .
اگر در شناسنامه عسل ، نتایج آزمایشگاهی و بررسی کیفی عسل ذکر شده باشد ، میتوان از خرید عسل طبیعی اطمینان حاصل کرد .