آیا عسل برای دیابت مفید است؟

عسل برای دیابت

آیا عسل برای دیابت مفید است؟

افراد بسیاری از عسل به عنوان شیرین کننده خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها مثل چای و قهوه استفاده می‌کنند .

اما آیا افراد مبتلا به دیابت می‌توانند عسل مصرف کنند و عسل برای دیابت خطرناک نیست ؟

باید بگوییم که در شرایط خاصی استفاده از عسل برای افراد دارای دیابت ایمن است و خطری ندارد .

افرادی که به دیابت مبتلا هستند ، باید کربوهیدرات و قند مصرفی خود را کنترل و مدیریت کنند .

این بدان معناست که آن‌ها باید از مصرف شیرینی پرهیز کنند .

اما اگر این افراد در حد اعتدال از عسل مصرف کنند ، نه تنها برای آن‌ها خطرناک نیست

بلکه به خاطر خاصیت ضد التهابی ، عسل برای کاهش عوارض دیابت هم موثر است .

عسل و ارزش غذایی آن

عسل یک مایع شیرین و طلایی رنگ است که توسط زنبورهای عسل از شهد گل‌ها تهیه می‌شود .

شهد از ۸۰ درصد کربوهیدرات و ۲۰ درصد آب تشکیل شده است که در فرایند تولید عسل توسط زنبورها ، این آب از بین می‌رود .

هرچند عسل یک شیرین کننده طبیعی است اما یک قاشق چای‌خوری عسل کربوهیدرات و کالری بیشتری نسبت به شکر دارد .

یک قاشق غذاخوری عسل خام حدود ۶۰ کالری و ۱۷ گرم کربوهیدرات دارد .

عسل همچنین دارای ویتامین‌ها و املاح معدنی بسیاری مثل آهن  ، ویتامین سی ، منیزیم ، پتاسیم و کلسیم است .

این شیرین کننده طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان بوده و در درمان بیماری‌های بسیاری کاربرد دارد .

دیابت چیست؟

هر چیزی که ما می‌خوریم در دستگاه گوارش به گلوکز تجزیه می‌شود و انسولین موجود در بدن به سلول‌ها کمک کرده

تا گلوکز وارد آن‌ها شده و به انرژی مصرفی تبدیل شود .

اگر در بدن ما انسولین کافی برای وارد کردن گلوکز به داخل سلول‌ها موجود نباشد ،

گلوکز در خون جمع شده و سطح قند خون افزایش پیدا می‌کند .

به چنین حالتی دیابت گفته می‌شود .

درحقیقت افرادی که به دیابت مبتلا هستند ، بدن آن‌ها نمی‌تواند قند مصرف شده را جهت تولید انرژی بسوزاند .

دیابت دو نوع دارد که در نوع یک ، بدن انسولین تولید نکرده یا کم تولید می‌کند

و در نوع دو ، بدن انسولین تولید می‌کند ولی سلول‌ها به آن واکنشی نمی‌دهند.

عسل چگونه روی سطح قند خون اثر می‌گذارد؟

عسل کربوهیدارت و یک شکر طبیعی است و می‌تواند روی قند خون اثر بگذارد ، اما تاثیر عسل نسبت به شکر روی قند خون کمتر است .

در سال ۲۰۰۴ تحقیقاتی نسبت به تاثیرگذاری عسل و شکر روی سطح قند خون انجام شد .

محققان متوجه شدند که ۳۰ دقیقه پس از مصرف عسل ، قند خون افراد مبتلا به دیابت افزایش پیدا کرده

و سپس قند خون آن‌ها کاهش و به مدت دو ساعت در سطح پایین باقی ماند .

بر همین اساس محققان بر این باورند که عسل برخلاف شکر می‌تواند باعث افزایش انسولین در بدن شده که قند خون را کنترل می‌کند .

آیا عسل می‌تواند از ابتلا به دیابت جلوگیری کند؟

حتی اگر عسل بتواند سطح انسولین را افزایش داده و به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا قند خون خود را کنترل کنند ،

به نظر نمی‌رسد که بتوان از عسل به عنوان یک عامل پیشگیری از بیماری دیابت استفاده کرد .

هیچ تحقیق علمی استفاده از عسل برای دیابت و جلوگیری از آن را اثبات نکرده است .

بااین‌حال محققان یک رابطه احتمالی بین عسل و شاخص قند خون پایین را ثابت کرده‌اند .

در یک تحقیق ۵۰ نفر با دیابت نوع یک و ۳۰ نفر بدون دیابت نوع یک مورد آزمایش قرار گرفتند .

در این تحقیق مشخص شد که عسل نسبت به شکر و قند ، سطح قند خون پایین‌تری را در افراد ایجاد می‌کند .

عسل همچنین سطح سی-پپتید آن‌ها را افزایش داد .

این ماده هنگام تولید انسولین در بدن در جریان خون آزاد می‌شود .

سطح طبیعی سی-پپتید بدان معناست که بدن انسولین کافی تولید می‌کند .

بااین‌حال تحقیقات بیشتری برای اثبات خواص عسل در پیشگیری و جلوگیری از دیابت لازم است .

اگر دیابت داشته باشیم، آیا خوردن عسل خطرناک است؟

فراموش نکنید که عسل شیرین‌تر از شکر است و اگر عسل را جایگزین شکر کنید ،

فقط به کمی از آن برای شیرین کردن نوشیدنی یا خوراکی خود نیاز خواهید داشت .

با توجه به اینکه عسل می‌تواند روی قند خون اثر بگذارد ، تا زمانی که دیابت خود را کنترل کنید از مصرف عسل و هر شیرین کننده دیگری بپرهیزید .

فراموش نکنید که از عسل در حد اعتدال باید استفاده کنید و پیش از مصرف آن حتما با پزشک خود مشورت کنید .

اگر دیابت شما به خوبی کنترل شده باشد ، می‌توانید با مشورت پزشک خود عسل را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید .

عسل خام و ارگانیک برای افراد مبتلا به دیابت امن‌تر است ، چرا که هیچ‌گونه قند اضافی در آن‌ها وجود ندارد .

بااین‌حال زنان باردار و افرادی که نقص سیستم ایمنی بدن دارند ، نباید از عسل خام استفاده کنند.

بااین‌حال با توجه به اینکه عسل می‌تواند به افزایش انسولین در بدن کمک کند ، برای کنترل قند خون شما موثر خواهد بود .

جایگزینی قند با عسل هم با توجه به اینکه عسل منبع آنتی اکسیدان‌ها است و خاصیت ضد التهابی دارد

هم می‌تواند برای شما مفید باشد .

خاصیت ضدالتهابی عسل می‌تواند عوارض ناشی از ابتلا به بیماری دیابت را کاهش دهد ،

چرا که التهاب در بدن می‌تواند باعث مقاومت انسولین شوند و بدن به درستی به انسولین پاسخ ندهد .

همچنین عسل می‌تواند به بهبود سوخت و ساز بدن شما هم کمک کند .

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.