عسل جایگزین مناسب برای شکر

عسل جایگزین مناسب برای شکر

عسل جایگزین مناسب برای شکر

عسل و شکر از رایج‌ترین شیرین ‌کننده‌ها هستند که برای شیرین کردن مواد غذایی و نوشیدنی‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود .

این دو ماده شیرین کننده دارای مزه ، بافت و ارزش غذایی متفاوتی هستند .

عسل معمولا به عنوان یک شیرین‌کننده سالم‌تر نسبت به شکر شناخته می‌شود .

اما آیا واقعا این دیدگاه درست است ؟ در ادامه همراه باشید تا شباهت و تفاوت عسل و شکر را بیشتر بشناسیم .

عسل چیست و چه ارزش غذایی دارد ؟

از عسل در زمان‌های بسیار قدیم هم برای کاربرد خوراکی و هم برای کاربرد درمانی استفاده می‌شده است .

این مایع غلیظ و چسبناک که معمولا رنگ کهربایی داشته و طعم و عطر شیرینی دارد ،

توسط زنبورهای عسل از شهد گل‌ها تهیه می‌شود .

رنگ عسل از زرد کمرنگ تا قهوه‌ای تیره می‌تواند باشد .

عسل حاوی آنزیم‌ها ، آنتی اکسیدان،  آمینو اسید ، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و به همین دلیل ارزش غذایی بالایی دارد .

بعضی تحقیقات نشان می‌دهد که عسل تیره رنگ آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به عسل روشن دارد .

خاصیت آنتی اکسیدان ، ضد التهابی و ضد باکتریایی عسل برای درمان سرفه ، حساسیت ،

بهبود مشکلات گوارشی ، جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سلامت پوست و مو بسیار موثر است .

عسل جایگزین مناسب برای شکر

شکر چیست و چه ارزش غذایی دارد ؟

شکر از نیشکر یا چغندرقند تهیه می‌شود .

اگرچه شکر از مواد طبیعی به دست می‌آید اما تا تبدیل شدن به محصول نهایی مورد پردازش و فرآوری بسیاری قرار می‌گیرد .

شکر سفید ، شکر قهوه‌ای و شکر خام بعضی از انواع شکر موجود هستند .

همه این شکرها از فروکتوز و گلوکز تشکیل شده‌اند که باعث شکل‌گیری قند معروف ساکارز می‌شوند .

شکر برخلاف عسل هیچ ماده مغذی ندارد ، فقط شکر قهوه‌ای مواد معدنی بسیار کمی دارد .

شکر به سرعت قند خون را افزایش می‌دهد که باعث می‌شود به سرعت بدن انرژی جذب کرده و به سرعت هم آن را از دست بدهد .

این اتفاق می‌تواند باعث خستگی و سردرد شود .

افزایش خطر ابتلا به دیابت ، چاقی ، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مشکلات شدید

مربوط به کبد ، بعضی از خطرات مصرف بیش از حد شکر هستند .

با توجه به اینکه کبد باید فروکتوز شکر را متابولیزه کند ، ممکن است با مصرف زیاد شکر دچار مشکلات بسیاری شود .

کبد چرب ، افزایش کلسترول و چاقی بعضی از این مشکلات هستند .

تفاوت‌ها و شباهت‌های عسل و شکر

عسل و شکر هر دو کربوهیدرات هستند که از قندهای گلوکز و فروکتوز تشکیل شده‌اند .

فروکتوز تصفیه شده که در شیرین کننده‌ها وجود دارد ، توسط کبد متابولیزه شده و باعث چاقی ، کبد چرب و دیابت می‌شود .

فروکتوز و گلوکز هر دو در بدن تجزیه شده و باعث افزایش سطح قند خون می‌شوند .

نسبت فروکتوز و گلوکز در عسل و شکر متفاوت است :

  • شکر از ۵۰ درصد فروکتوز و ۵۰ درصد گلوکز تشکیل شده است .
  • عسل ۴۰ درصد فروکتوز و ۳۰ درصد گلوکز دارد .

۳۰ درصد باقی مانده در عسل شامل آب ، گرده و مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است .

این مواد باقی مانده هستند که باعث فواید و خواص درمانی در عسل می‌شود .

شکر نسبت به عسل شاخص گلوکز بیشتری دارد ، یعنی اینکه می‌تواند به سرعت قند خون را افزایش دهد .

این اتفاق به خاطر مقدار بیشتر فروکتوز و عدم وجود مواد معدنی در شکر رخ می‌دهد .

عسل کالری بیشتری نسبت به شکر دارد و قدرت شیرین کنندگی آن بیشتر از شکر است .

به همین دلیل می‌توان مقدار کمتری از عسل برای شیرین کردن مواد خوراکی و نوشیدنی‌ها نسبت شکر استفاده کرد .

در هر صورت استفاده بیش از حد از عسل و شکر می‌تواند باعث افزایش وزن و چاقی شود .

همچنین عسل و شکر تقریبا اثرات مشابهی روی قند خون دارند و به همین دلیل مصرف عسل و شکر

برای افرادی که مشکل دیابت دارند ممکن است که خطرناک باشد .

همان طور که مصرف در حد اعتدال عسل دارای خواص و مزیت‌های بسیاری است ، مصرف بیش از حد آن هم می‌تواند خطرناک باشد 

شکر ارزان‌تر از عسل است و می‌توان آن را برخلاف عسل حرارت داد .

به همین دلیل از شکر می‌توان به راحتی در آشپزی و طبخ انواع غذا بهره برد .

همچنین شکر هیچ آنزیمی ندارد و به همین دلیل سخت‌تر از عسل هضم می‌شود .

آیا عسل بهتر از شکر است ؟

اگر از عسل و شکر بیش از حد اعتدال مصرف شود ، هر دوی آن‌ها می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند :

  • افزایش وزن
  • افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها
  • افزایش قند خون
  • افزایش خطر پوسیدگی دندان‌ها

بااین‌حال به نظر می‌رسد که عسل به خاطر فواید و خواص درمانی که دارد ، از شکر بهتر است .

به ویژه اگر از عسل برای خواص درمانی آن مثل درمان سرفه ، گلودرد یا حساسیت استفاده شود ، تاثیر چندانی روی سطح قند خون نخواهد داشت .

به دلیل وجود مواد مغذی مثل ویتامین‌ها ، مواد معدنی و آنزیم‌ها در عسل، می‌توان این شیرین کننده را سالم‌تر از شکر دانست .

چرا که مصرف عسل در مقدار کم و در حد اعتدال می‌تواند برای سلامتی بدن مفید هم باشد .

اگر عسل را به جای شکر انتخاب می‌کنید ،

عسل خام یا ارگانیک می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد ، چرا که آنتی اکسیدان ، مواد مغذی و آنزیم‌های بیشتری دارد .

توجه به تفاوت عسل و شکر می‌تواند در انتخاب و تصمیم‌گیری شما برای جایگزین کردن موثر باشد .

منبع موضوع عسل جایگزین مناسب برای شکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.