آیا عسل سالم است ؟
از آنجا که عسل از دل طبیعت می آید و توسط زنبورها تولید می شود ، دارای خواص مفیدی برای سلامتی است .
آیا واقعا عسل سالم است ؟
در اینجا با آنچه متخصصان تغذیه در مورد فواید عسل برای سلامتی می گویند ، آشنا خواهیم شد .
عسل از چه موادی تشکیل شده است ؟
عسل از شهد گلها ساخته می شود .
دکتر دانا هونس ، متخصص ارشد رژیم درمانی در مرکز پزشکی رونالد ریگان UCLA توضیح می دهد :
” زنبورها شهد رقیق گیاهان گلدار را جمع آوری می کنند و پس از بلع یک فعالیت آنزیمی روی آن انجام می دهند .
در نهایت درصد بالایی از آب آن را تبخیر می کنند ،
آن را به سلول های خوش خوراک تبدیل می کنند و یک مایع چسبناک و فوق العاده شیرین
به نام عسل تولید می کنند .”
این ماده شیرین بیشتر از فروکتوز و گلوکز تشکیل شده است
( قندهای ساده ای که بدن می تواند به راحتی آنها را به انرژی تبدیل کند ) و همچنین مقداری آب در خود دارد .
عسل همچنین حاوی مقادیر کمی از ویتامین ها ، مواد معدنی ،
الکترولیت ها ، آنزیم ها ، اسیدهای آمینه و فلاونوئیدها است .
این ترکیبات و برخی از مواد شیرین کننده در عسل ، ایجاد کننده برخی از مزایای بالقوه سلامتی هستند
که آن را از شیرین کننده های سنتی مانند شکر متمایز می کند .”
آیا عسل سالم است ؟
تعدادی از تحقیقات انجام شده ، مصرف عسل را با بهبود تعادل
در میکروبهای روده ، سرفه و سایر شرایط تنفسی مرتبط دانسته است .
فریدمن می گوید: به دلیل وجود عناصر کمیاب در عسل ، تصور می شود که
این ماده شیرین کننده دارای خواص ضد باکتری ، آنتی اکسیدان و ضد التهاب است .
همچنین پتانسیل بهبودی برای بیماری هایی مانند گلودرد ، اختلالات گوارشی و سوختگی را دارد .
اما در نظر گرفتن تصویر کاملی از خواص غذایی این ماده ، بسیار مهم است .
فریدمن می افزاید : برای به دست آوردن بسیاری از این مزایای این ماده غذایی ،
ما باید مقدار زیادی عسل بخوریم و متأسفانه مصرف زیاد عسل به معنای مصرف کالری زیاد است .
به یاد داشته باشید : عسل قند است ، چیزی که آمریکایی ها بیش از حد آن را مصرف می کنند .
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند : مقدار مجاز قند افزوده شده حدود شش قاشق چای خوری در روز
برای خانم ها و حدود نه قاشق چای خوری در روز برای آقایان است .
اما مصرف متوسط قند توسط بزرگسالان در آمریکا ، حدود دو تا سه برابر بیشتر از این مقدار است .
دکتر مردیت پرایس ، متخصص تغذیه در نیویورک می گوید :
” مصرف زیاد قند در بالا رفتن وزن افراد و همچنین افزایش خطر بیماری های مزمن
مانند بیماری های قلبی و دیابت نقش موثری دارد.”
آیا عسل یک قند افزوده است ؟
اخیراً سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) خواسته است که
برچسب های روی مواد غذایی ، تفاوت بین قندها را نشان دهد:
به ویژه قندهایی که هنگام فراوری یا آماده سازی به غذاها اضافه می شوند .
حتی اگر عسل از یک منبع طبیعی حاصل شود ( مانند شربت ذرت یا قند حاصل از نیشکر ) ،
باز هم یک قند افزوده شده به حساب می آید .
فریدمن می گوید : ” بسیاری از افراد وقتی برچسب مواد غذایی را می خوانند و می بینند
که در یک محصول غذایی به جای شکر از عسل استفاده شده استئ، احساس بهتری پیدا می کنند .
هرچند این تفاوت ها در دراز مدت فقط در ذهن تفاوت به حساب می آیند و مصرف بی رویه هر دو برای بدن ،
به یک اندازه مضر و خطرناک است . ”
دکتر مردیت پرایس می گوید : برخی از اصطلاحات مربوط به محصولات که روی برچسب ها نوشته می شوند ،
مانند ” حاوی قند طبیعی ” ، ” بدون قند مصنوعی ” یا ” شیرین شده به طور طبیعی ” ،
معمولاً از روش های بازاریابی و جذب مشتری هستند .
سالم ترین راه برای خوردن عسل چیست ؟
به گفته متخصصان ، مصرف عسل در حد متوسط بسیار مفید است .
فریدمن می گوید : مقدار مناسب مصرف عسل در یک وعده غذایی ،
به اندازه یک قاشق غذاخوری ( به اندازه انگشت شست ) است .
طبق داده های موجود در جدول مواد غذایی USDA ، این مقدار عسل حدود 64 کالری و 17 گرم قند دارد .
دکتر هونس پیشنهاد می کند که مصرف روزانه برای قند افزوده شده
برای زنان زیر 100 کالری در روز و برای مردان 150 کالری در روز است .
از آنجا که عمدتا عطر و طعم عسل آن را از سایر شیرین کننده ها متمایز می کند ، فریدمن توصیه می کند
از آن به روش هایی استفاده کنید که طعم عسل را برجسته می کند .
مثلا یک قاشق غذاخوری عسل را ، روی ماست ، همراه با جوی دوسر صبحانه
یا با نان تست و کره بادام زمینی میل کنید .
او می گوید عسل به برخی از سس ها نیز طعم خوبی می دهد .
فریدمن می گوید انواع اصلی عسل ارگانیک ، تیره ، روشن ، خام و فیلتر شده هستند .
اما در دنیا ، بیش از 300 نوع عسل متفاوت وجود دارد .
او می گوید : انواع مختلف عسل اساساً به انواع گلهایی مربوط می شود
که زنبورهای عسل از شهد آنها تغذیه می كنند .
رنگ ، طعم ، خواص و ویژگیهای اصلی تغذیه ای عسل ، همه به شهد
مورد استفاده زنبورهای عسل بستگی دارد .”
پس بهترین نوع عسل کدام است ؟
“این موضوع به نوع طعم دهنده ها و نحوه استفاده از آن بستگی دارد .
عسل مانوکا طعم قوی و متمایزی دارد که ممکن است برای مثال استفاده از آن در پخت و پز عالی نباشد .
فریدمن خاطرنشان کرد : گفته می شود عسل تیره که از نظر آنتی اکسیدان ها غنی تر است .
اما عطر و طعم تلخ و قوی دارد که هر کسی از خوردن آن لذت نمی برد .
عسل گندم سیاه هم یکی از انواع عسل است که به دلیل داشتن خواص برجسته غذایی ، بسیار مشهور است .”
وقتی می خواهید عسل خریداری کنید ، لازم است که تحقیقات مفصلی انجام دهید .
عسل به ویژه عسل وارداتی را می توان با شیرین کننده های دیگر مانند شربت ذرت مخلوط کرد .
فریدمن می گوید :
” همیشه برچسب محصول را به دقت بخوانید تا مشخص شود دارید چه چیزی را خریداری می کنید .”
همچنین اگر واقعاً بتوانید مشخصات عسل را امتحان کنید ، تشخیص محصول اصلی از تقلبی نیز آسان تر خواهد بود .
او می گوید : ” عسل واقعی به کندی حرکت می کند
( گر چه ممکن است بافت عسل بسته به خام یا فیلتر نشده بودن آن متفاوت باشد ) .
عسل نباید به راحتی و مانند شربت پخش شود و در واقع روی دست شما خیلی چسبناک نخواهد بود .
بوی آن مشخص است .
معمولاً بوی گل می دهد . ”
دکتر هونس می گوید :
در صورت امکان ، سعی کنید عسل محلی را از جایی خریداری کنید
که بتوانید زنبورهای عسل یا نحوه تولید عسل را مشاهده کنید .
با انجام این کار ، احتمال اینکه عسلی که می خرید عسل واقعی باشد ، بیشتر می شود .
منبع https://time.com/5566237/is-honey-healthy/